20.05.2023

Slavia drží naději, díky dvěma brankám Jurečky zdolala Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Slavie ve třetím kole nadstavbové skupiny o titul porazili na svém hřišti Plzeň 2:1 a udrželi se v boji o ligové zlato.

„Sešívaní“ ztrácejí dvě kola před koncem sezony stále pět bodů na vedoucí Spartu, která si doma poradila s Bohemians 1905 2:1. O titulu se může rozhodnout v úterý, pokud Sparta uhraje alespoň bod na Slovácku nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

Duel Slavie s Viktorií rozhodl v Edenu dvěma góly v páté a 69. minutě útočník Václav Jurečka. Na druhé straně se prosadil pouze v 56. minutě Nigerijec Rafiu Durosinmi. Pražané potvrdili pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí, když zvítězili v 16. ze 17 utkání v ligovém ročníku.

Slavia doma v nejvyšší soutěži neprohrála s Viktorií 13. duel po sobě a navázala na březnový triumf 2:1. Západočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté za sebou. Obhájci titulu už mají jisté konečné třetí místo. Plzeň venku pošesté za sebou nezvítězila, během této šňůry získala jediný bod.

Jak Pražany ovlivnil výsledek a průběh zápasu Sparty s Bohemians? „Já byl v kanceláři, kluci to sledovali. Říkali jsme si, aby to na nás nemělo vůbec vliv a náš zápas jsme brali jako samostatnou složku. Hrajeme s Plzní doma, přijde spousta lidí. Musíme hrát pro ně, my jsme zodpovědní za náš výkon,“ velel Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Hrdinou souboje Slavie s Plzní byl Václav Jurečka, který dvěma góly ještě udržel sešívané ve hře o titul. „Jsem rád, že mi to tam padá, ale škoda, že to nepřišlo minulý zápas. Takový je fotbal, jedeme dál, chtěli jsme doma uspět a fanouškům oplatit výkon v derby. Z toho jsem byl čtyři dny špatný, zklamání obrovské,“ přiznal.

Plzeň prohrála na hřišti Slavie 1:2, v příštím zápase ji čeká domácí loučení se sezonou a s koučem Michalem Bílkem. „Co bude dál už vím, určitě nepůjdu nikam trénovat. Byl bych rád, kdyby proti Bohemce fanoušci přišli v co největším počtu, abychom se s nimi rozloučili. Víme, že jsme jim v jarní části neudělali moc radosti, hrubě se nám nepovedla,“ připustil. A jak reagoval na zranění a nucená střídání Tvrdoně a Hejdy?

Plzeň přišla už v první půli proti Slavii o dva zraněné hráče, přesto v té druhé předvedla nejlepší výkon za poslední dobu. „Ty zápasy předtím nám nevycházely, druhý poločas byl z naší strany dobrý. Dostali jsme ale zbytečný gól, já jsem to měl odpálit, bohužel jsem ho neviděl. Kdyby to Vydra dal v devadesáté, tak bychom byli spokojení,“ hodnotil Radim Řezník.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1 (1:0).
Branky:
5. a 69. Jurečka – 56. Durosinmi. Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Hurych – Petřík. Žluté karty: M. Jurásek – Jemelka, Řezník, Bílek (trenér). Diváci: 15 486.
SK Slavia Praha: Kolář – Douděra (75. Tecl), Holeš, Ogbu (75. Ousou), D. Jurásek – Ševčík (59. Lingr), Oscar – M. Jurásek (59. van Buren), Zafeiris (80. Provod), Schranz – Jurečka. Trenér: Trpišovský.
FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň (16. Staněk) – Řezník, Kaša, Hejda (32. Havel), Jemelka – Kalvach, Bucha – Kopic, Květ (73. Vlkanova), Mosquera (73. Jirka) – Durosinmi (73. Vydra). Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME