28.11.2021

Slavia hostí Teplice, Sparta ve výročních dresech vyzve Liberec

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Z Edenu na Letnou. O2 TV Sport nabídne v rámci svého hlavního programu zápasy Slavie i Sparty. Sešívaní hostí v odpoledním duelu trápící se Teplice, Letenští přivítají rozjetý Liberec. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou startuje ve 14.30 hodin.

Neděle 28. listopadu 2021 od 15.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Teplice

Slavia v lize čtyřikrát za sebou zvítězila bez obdržené branky a vede tabulku o tři body. Červenobílí nastoupí k zápasu po čtvrteční remíze 2:2 v Evropské konferenční lize s Feyenoordem Rotterdam, o vítězství s ním přišli až v nastavení.

„Pro nás je to další zápas na naší cestě. O podcenění nemůže být řeč, protože my víme, za čím si jdeme. Prožili jsme si v sezoně horší i lepší okamžiky, tak to je, každý tým to zažívá. Teď jsme v takovém lepším období a budeme to chtít v neděli potvrdit. I když jsou poslední, tak se na ně budeme připravovat stejně jako na Feyenoord a ostatní soupeře,“ prohlásil asistent trenéra Jaroslav Köstl pro www.slavia.cz.

„Mají své problémy, trochu se trápí. Musíme to brát z našeho pohledu, bude to o nás. Věřím, že se nám podaří do zápasu skvěle vstoupit jako v posledním ligovém zápase proti Jablonci a že to zvládneme,“ doplnil jej střelec šesti ligových branek Ivan Schranz v rozhovoru pro web Slavie.

Severočeši ve všech šesti utkáních nejvyšší soutěže pod trenérem Jiřím Jarošíkem prohráli a krčí se na posledním místě tabulky. „I když nás čeká Slavia, budeme proti ní chtít bojovat. Nedíváme se na to, že bodovat proti ní by mělo být nereálné. Takhle to bylo i nedávno na Spartě a ve finále jsme tam hráli do 88. minuty o úspěch. Teď je ta situace podobná, budeme chtít překvapit,“ uvedl hlavní kouč Teplic.

„Na Slavii můžeme jen překvapit,“ řekl záložník Daniel Trubač pro www.fkteplice.cz. „Psychika je velký faktor. Bylo to vidět i v minulém utkání, kdy jsme v některých situacích měli svázané nohy,“ dodal krajní bek Alois Hyčka.

Moderátor: Michal Hrdlička. Expert: Antonín Rosa. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportér: Vladimír Grebennikov.

Neděle 28. listopadu 2021 od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec

Sparta po debaklu na Slovácku neuspěla ani v Evropské lize, v Glasgowě podlehla Rangers 0:2. Na svém stadionu vyzve Liberec, který zvítězil čtyřikrát v řadě. „Že jsme ve čtvrtek hráli v Glasgow a už v neděli nás čeká Liberec, problém není. Prohry, které jsme měli, jsme nasbírali po reprezentační pauze. Z tohoto pohledu jsme zápasy po Evropské lize zvládali, i když netvrdím, že to není náročné,“ řekl sparťanský trenér Pavel Vrba.

Sparta odehraje výroční utkání proti Liberci ve výroční sadě, která připomíná černé sparťanské dresy z přelomu tisíciletí, z doby ještě předtím, než Sparta vzala za své dresy rudé. Černé dresy si naposledy připomínala při 125. narozeninách klubu v roce 2018.

Slovanu se naskytne zajímavá příležitost k tomu, aby prodloužil sérii výher na pět a zároveň odčinil červencový debakl 0:5. „Samozřejmě to, že se teď Spartě nepovedly dva poslední zápasy, může trochu klamat. Myslím si, že právě o to horší to pro nás bude, protože určitě nebude chtít dopustit ‚hattrick‘, tedy aby třikrát za sebou prohrála. Všichni budou dělat vše pro to, aby to napravili a zároveň se tím trochu omluvili fanouškům,“ uvedl pro www.fcslovanliberec.cz asistent trenéra Liberce Miroslav Holeňák.

„Z tohoto pohledu to pro nás právě bude velmi těžké. I přes to, že se Spartě teď výsledkově nedaří úplně podle představ, má velkou kvalitu a silný tým. Jedeme tam s pokorou, uvědomujeme si, že nás čeká hrozně náročné utkání. Ale samozřejmě jsme si také vědomi, že máme sérii, o kterou bychom neradi přišli,“ doplnil.

Moderátor: Michal Hrdlička. Experti: David Holoubek a Horst Siegl. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský. Reportérka: Denisa Doležalová.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME