11.03.2023

Slavia otočila zápas s Viktorií, Plzeň klesla na třetí pozici

Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie ve šlágru 23. kola FORTUNA:LIGY v přímém souboji o první místo v tabulce porazili doma po obratu Plzeň 2:1.

Západočeský obhájce titulu vedl v Edenu od 16. minuty po brance Tomáše Chorého, ale Pražané po změně stran z velké převahy otočili stav. V 50. minutě srovnal Peter Olayinka a v 76. minutě rozhodl střídající Ondřej Lingr při svém 150. startu v nejvyšší soutěži.

Slavia oplatila Plzni podzimní porážku 0:3, částečně odčinila prohru v Českých Budějovicích z minulého kola a vede tabulku o dva body před Spartou. Viktoria se propadla na třetí příčku se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí pozici.

Slavia vyhrála i 12. domácí zápas v ligové sezoně a v Edenu s Plzní bodovala podvanácté za sebou. Západočeši nepotvrdili pozici nejlepšího venkovního týmu soutěže a potřetí z posledních čtyř kol ztratili body.

„Pomohli nám střídající hráči, ve druhé půli už to od nás byl, troufnu si říct, takový koncert. Dali jsme dva góly, měli jsme spoustu dalších šancí, pohyb a mentalita hráčů byly skvělé,“ pochvaloval si Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

„Připravoval jsem se na to, ze tam přijdu v průběhu, a vyšlo to fantasticky. Byl jsem fakt namotivovaný, měli jsme menší krizi a potřebovali jsme vyhrát. Myslím, že dneska se můžeme hezky odpíchnout směrem k boji o titul,“ prohlásil Ondřej Lingr, střelec vítězné branky.

„První půle byla z naší strany velmi dobrá, bohužel jsme dostali gól ze standardky a Slavia pak měla velký tlak. Je doma silná a ani v závěru nás nepustila do nějakého výraznějšího tlaku,“ mrzelo kouče Michala Bílka.

„Chtěl jsem to přenechat, abych zbytečně nezabíral místo a klukům bych nepomohl. Strašně mě to mrzelo. Nechali jsme si bohužel nesmyslně dát gól ze standardky, druhý byl z autu. To jsou dvě chyby, za které jsme byli potrestaní,“ smutnil Tomáš Chorý.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1 (0:1).
Branky:
50. Olayinka, 76. Lingr – 16. Chorý. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Hájek – Machálek. Žluté karty: Schranz, M. Jurásek, Holeš – Kalvach, Mosquera. Diváci: 18 678.
SK Slavia Praha: Kolář – Douděra (62. M. Jurásek), Ogbu, Holeš, D. Jurásek – Hromada (46. van Buren) – Schranz (70. Masopust), Ševčík, Oscar (85. Kačaraba), Olayinka – Tecl (46. Lingr). Trenér: Trpišovský.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Jemelka, Havel (85. Sýkora) – Bucha, Kalvach – Kopic (85. Durosinmi), Květ (61. Vydra), Mosquera (83. Jirka) – Chorý (60. Kliment). Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME