10.12.2023

Slavia rozhodla v úvodu druhé půle o výhře nad Mladou Boleslaví

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie dokázali doma v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY porazit Mladou Boleslav 2:0. Ve 49. minutě se prosadil Tomáš Holeš, o čtyři minuty později proměnil penaltu Václav Jurečka.

Červenobílí vyhráli třetí ligový duel za sebou, na svého rivala z Letné ztrácí v tabulce pět bodů, mají ovšem k dobru odložené utkání ve Zlíně.

„Celkově si myslím, že to bylo dobré utkání. Mladá Boleslav má výborný tým, který podává dobrý výkony a to ukázala, takže to nebylo nic jednoduchého. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Ale Mladá Boleslav byla velice nepříjemná,“ chválil soupeře trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Jak hodnotí vítězství nad Mladou Boleslaví střelec prvního gólu Tomáš Holeš? „Jsem rád, že jsem mohl gólem pomoct týmu k vítězství. Moc gólů teď nedávám, takže si každého vážím. Byla to pro mě velká euforie,“ usmíval se.

„Vstup do druhé půle nám hrubě nevyšel, bohužel nás ta pětiminutovka stála lepší výsledek a body. Zbytečná penalta, u prvního gólu byl neuhlídaný Holeš, který tam šel natvrdo. Bohužel, stalo se,“ mrzí trenéra Marka Kuliče.

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0).
Branky:
49. Holeš, 53. Jurečka z pen. Rozhodčí: Volek – Paták, Hurych – Starý. Žluté karty: Ogbu, Jurečka – Kušej, Pulkrab. Diváci: 16 064.
SK Slavia Praha: Mandous – Vlček, Ogbu, Holeš (78. Sinyan) – Douděra (78. Tomič), Ševčík (71. Zafeiris), Oscar, Wallem – Jurečka – van Buren (71. Tijani), Chytil (85. Tecl). Trenér: Trpišovský.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Poulolo, Karafiát, Suchomel – Kadlec (81. Kostka), Sakala (80. Mareček), Kubista, Fulnek – Ladra (87. Buryán), Kušej (61. Jawo) – Pulkrab (61. Hilál). Trenér: Kulič.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME