13.11.2022

Slavia s přehledem uspěla ve Zlíně

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie v 16. kole FORTUNA:LIGY zvítězili 4:0 na hřišti Zlína a podzimní část nejvyšší soutěže zakončili pátou výhrou za sebou. V 16 duelech dokázali nastřílet 51 branek.

Pražané využili zaváhání vedoucí Plzně proti Pardubicím (1:1) a na obhájce titulu ztrácí z druhé příčky tabulky už jen dva body. Duel na zlínské Letné gólově otevřeli ve druhé a páté minutě Ondřej Lingr s Davidem Douděrou. V 28. minutě přidal další branku Peter Olayinka a v 56. minutě se prosadil znovu Lingr, jenž přidal ke dvěma gólům i asistenci.

Slavia uspěla ve vzájemném duelu poosmé v řadě, na hřišti Zlína vyhrála počtvrté za sebou. „Ševci“ zvítězili v jediném z posledních deseti kol a na předposledním místě mají už jen dvoubodový náskok na Pardubice.

„Pomohli jsme si dobrým vstupem, byli jsme aktivní, rychle jsme vedli o dva góly, kontrolovali jsme hru. Na týmu bylo cítit dobré nastavení, sebevědomí, chuť hrát,“ chválil Jindřich Trpišovský výkon svých svěřenců. V rozhovoru s Radkem Šilhanem ocenil i zlínské fanoušky a hřiště.

Sešívaní si pomohli výborným startem, už po pěti minutách vedli o dva góly. „Vstup byl výborný, takhle jsme si to představovali, strašně moc nám to pomohlo,“ pochvaloval si dvougólový střelec Ondřej Lingr. Kde se podle něj lámal slávistický podzim?

Zlín jde do zimní pauzy na předposlední pozici a na Pardubice má jen dva body náskok. „Vstup do zápasu byl tristní, Slavii jsme to ulehčili vlastními chybami, to mě hrozně štve. Takový vstup rozhodne celý zápas,“ láteřil kouč Jan Jelínek. Mluvil také o plánech do přestávky a poděkoval divákům.

Marek Hlinka zaskakoval proti Slavii ve středu zlínské obrany, se svými spoluhráči ale nezachytili drtivý nástup Pražanů. „Udělali jsme naivní chyby, v páté minutě bylo po zápase. Dostat doma čtyři góly je hodně. Bylo to psychicky hodně těžké, nedali jsme ani gól, o to víc to mrzí,“ hlesl kapitán Zlína.

FC Trinity Zlín – SK Slavia Praha 0:4 (0:3).
Branky:
2. a 56. Lingr, 5. Douděra, 28. Olayinka. Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Líkař – Machálek. Žluté karty: J. Kolář – Kačaraba, Santos. Diváci: 4688.
FC Trinity Zlín: Dostál – J. Kolář, Hlinka, Simerský – Reiter, Janetzký (81. Hellebrand), Didiba (46. Hrubý), Čanturišvili – Fillo (68. Dramé), Silný (58. Jawo), Bartošák (58. Vukadinović). Trenér: Jelínek.
SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust (74. Ewerton), Santos, Kačaraba, D. Jurásek – Hromada, Oscar (46. Provod) – Douděra (67. Usor), Lingr (81. Kričfaluši), Olayinka – Jurečka (67. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME