03.09.2023

Slavia se nenechala vykolejit a Karvinou přejela

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie v deklasovali doma Karvinou 5:1, Slezany porazili po třech ligových duelech.

Slezského nováčka nejvyšší soutěže poslal v šesté minutě do vedení Adeleke Akinyemi, ale hned ve 13. minutě srovnal jiný nigerijský útočník Muhamed Tijani. Ještě do pauzy se za Pražany trefili Matěj Jurásek a z penalty Václav Jurečka, po změně stran se prosadili střídající Mojmír Chytil a z dalšího pokutového kopu Conrad Wallem.

Pražané zvítězili po dvou soutěžních zápasech. Ve čtvrtek prohráli ve venkovní odvetě 4. předkola Evropské ligy s Luhanskem 1:2, ale díky domácímu triumfu 2:0 postoupili do skupiny. Slávisté udrželi neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže, částečně napravili minulou remízu v Jablonci a před reprezentační přestávkou jim patří v tabulce druhé místo o skóre za obhájcem titulu Spartou. Karviná prohrála popáté z posledních šesti kol a je čtrnáctá.

Slavia si řipsala nejvyšší výhru v sezoně, pět branek naposledy dala v květnu při vítězství 6:0 nad Bohemians 1905. Červenobílí v lize doma už 22 utkání po sobě bodovali. Karviná minule v Edenu senzačně vyhrála 1:0, tentokrát ale zaznamenala už čtvrtou venkovní porážku v ročníku. Minule podlehla na Spartě 1:3.

„Paradoxně nám dnes pomohl ten gól, který jsme dostali. Potom jsme hráli ve větším tempu a na větší riziko. Tým hrál skvěle, kluci podali výborný výkon. Bylo to takové, jak jsme si představovali. I Karviná hrála velice dobře. Nebylo to tak jednoduché, jak to vypadá,“ hodnotil zápas slávistický trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Václav Jurečka se konečně dočkal! V zápase proti Karviné proměnil penaltu a přispěl tak k výhře sešívaných. „Je to úleva, že jsem to konečně protrhl. Jak jsem v Jablonci penaltu nedal, tak si to kluci chtěli vzít. Každopádně jsem je poprosil, jestli mi to nechají, že to musím napravit a to se mi podařilo. Kdybych to sebevědomí neměl, tak tady nemůžu být,“ líčil po zápase.

„Velice dobře jsme do zápasu vstoupili a vedli, ale bohužel pokud budeme soupeřům neustále dávat takové dárečky jako je ten v podobě na 1:1, tak nemůžeme být úspěšní. Ten výsledek je daleko horší než na Spartě a to moc týmu po psychické stránce nepomůže,“ uvedl karvinský kouč Tomáš Hejdušek. Co si myslí o zranění Mikuše?

Karviná sice odjíždí z Edenu s vysokou prohrou, šla ale nejprve v šesté minutě do vedení. O to pak přišla po chybě brankáře Holce, kterou potrestal Tijani. „Jako tým jsme chtěli hrát pořád stejně a Dominika podpořit. Ta chyba se bohužel stala za takového stavu, ale nikdo mu hlavu neutrhne. Tohle je týmový sport a my jako tým prohráváme a vyhráváme,“ řekl jasně Patrik Čavoš.

SK Slavia Praha – MFK Karviná 5:1 (3:1).
Branky:
13. Tijani, 38. Jurásek, 43. Jurečka z pen., 70. Chytil, 76. Wallem z pen. – 6. Akinyemi. Rozhodčí: Starý – Mokrusch, Vodrážka – Kocourek. Žluté karty: Masopust, Zafeiris, Bořil, Ogungbayi – Memić, Boháč, Bederka, Svozil. Diváci: 17 352.
SK Slavia Praha: Mandous – Masopust (46. Ogbu), Holeš, Bořil – Tomič, Zafeiris (84. van Buren), Oscar, Wallem (77. Hromada) – Jurásek (69. Ogungbayi), Jurečka – Tijani (69. Chytil). Trenér: Trpišovský.
MFK Karviná: Holec – Mikuš (26. Soukeník), Bederka, Svozil, Fleišman – Krčík – Memić (61. Ezeh), Čavoš, Boháč (61. Papalelé), Bartl (74. Ražnatović) – Akinyemi (74. Doležal). Trenér: Luhový.

Hradci Králové slavnostní otevření stadionu nevyšlo, nestačil na Olomouc

Fotbalisté Olomouce zvítězili v Hradci Králové 3:1. Východočeši sice už na svém novém hřišti sehráli dva ligové zápasy, ale až na dnešní večer si naplánovali slavnostní otevření, včetně laserové show a koncertu Monkey Business. Sigma ale oslavy pokazila.

Sigma triumfovala v pátém z posledních šesti zápasů v nejvyšší soutěži a vrátila se na třetí místo. "Votroci" po úvodních dvou ligových výhrách na svém novém stadionu poprvé prohráli a v tabulce jsou jedenáctí.

Domácí vedli po střele Ladislava Krejčího, ještě do přestávky ale vyrovnal Ondřej Zmrzlý, čtvrthodiny před koncem strhl vedení na stranu hostů Jan Vodháněl a v nastavení výhru zpečetil do prázdné branky Lukáš Juliš. Hanáci porazili v lize Hradec Králové poprvé od března 2013 po čtyřech utkáních.

FC Hradec Králové – Sigma Olomouc 1:3 (1:1).
Branky:
12. Krejčí – 41. Zmrzlý, 76. Vodháněl, 90.+6 L. Juliš. Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Matoušek – Berka. Žluté karty: Kučera, Horák, Krejčí, Čihák – Pokorný, Vodháněl, Ventúra. Diváci: 9150.
FC Hradec Králové: Bajza – Klíma, Heidenreich, Leibl (86. Harazim) – Kučera, Kodeš, Dancák (86. Čihák), Horák – Pilař (69. Šašinka), Krejčí – Vašulín (69. P. Juliš). Trenér: Weber.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite, Pospíšil – Vodháněl (90.+2 Vraštil), Zorvan (82. Kramář), Navrátil (88. Ventúra) – L. Juliš. Trenér: Jílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME