15.08.2023

Sledujte odvetu Sparta–Kodaň na O2 TV Sport, do studia zavítá i Tomáš Rosický

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Po bezbrankovém úvodním duelu na stadionu FC Kodaň čeká na českého mistra veledůležitá odveta třetího předkola Ligy mistrů. Předzápasové studio s moderátorem Petrem Svěceným začíná v 18.30 hodin. Experty budou Zdeněk Folprecht a Václav Kadlec.

Úterý 15. srpna 2023: AC Sparta Praha – FC Kodaň

Sparťané vedle postupu do závěrečného čtvrtého předkola budou usilovat i o první výhru nad Kodaní. V dosavadních třech vzájemných utkáních v pohárech ji nezdolali.

„Je to 50 na 50. Samozřejmě doufám, že pár procent přikloníme na naši stranu díky fanouškům na Letné, kteří snad dodají hráčům trochu odvahy a sebevědomí. Jinak je to ale vyrovnané. Kodaň pravidelně hraje skupinu evropských pohárů, v minulé sezoně se dostala do Ligy mistrů,“ prohlásil kouč Sparty Brian Priske, jenž v Kodani v letech 2016 až 2017 působil jako asistent.

Sparta půjde do souboje ve vyprodané epet Areně posílena jednoznačnou výhrou 5:1 v Jablonci, a to navzdory osmi změnám v sestavě. Kodaň o den dříve zdolala Odense 2:1.

„Je důležité, že před úterním utkáním máme všichni hlavy nahoře a že jsme sebevědomí. Nikoliv jen pár jedinců, ale celý tým. Zároveň jsme poslali vzkaz všem, že máme široký a kvalitní kádr, což je z dlouhodobého hlediska pro mě důležitější. Je to také jasný signál pro samotné hráče, jelikož mohou vidět, že když dostanou šanci, tak jí musí chytit a předvést výkon jako dnes,“ uvedl trenér Letenských pro klubový web.

Vítěz dvojutkání postoupí do závěrečného předkola LM, kde se utká s lepším z dvojice Raków Čenstochová – Aris Limassol. Poražený bude bojovat o skupinu Evropské ligy buď s AEK Atény, nebo s Dinamem Záhřeb. Všechny zmíněné týmy včetně Sparty s Kodaní mají jistotu minimálně účasti ve skupině Konferenční ligy.

„Jsem rád, že naše pozvání do předzápasového studia přijal také sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický,“ uvedl moderátor Petr Svěcený.

Experti Zdeněk Foprecht a Václav Kadlec rozeberou bezbrankové utkání v Kodani. „Podíváme se na bilanci Briana Priskeho v předkolech Ligy mistrů. Reportér Vladimír Grebennikov vyzpovídá asistenta trenéra Luboše Loučku,“ dodal.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Experti: Zdeněk Folprecht a Václav Kadlec. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME