09.05.2023

Souboj gigantů: Real hostí City!

Real Madrid CF

Redakce O2 TV Sport

Podruhé za sebou a celkově potřetí v historii se v semifinále fotbalové Ligy mistrů utkají Real Madrid a Manchester City. Předzápasové studio s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.15 hodin. Jejich hosty budou Tomáš Ujfaluši a Jaroslav Köstl.

Úterý 9. května 2023: Read Madrid CF – Manchester City FC

„Citizens“ odvrátili vyřazení a nakonec si připsal rekordní čtrnáctý triumf v soutěži. Real zvládl proti City obě dosavadní semifinále Ligy mistrů, v sezoně 2015/2016 i v minulém ročníku pak soutěž vyhrál.

Tým trenéra Ancelottiho na druhou stranu neprožívá nejpovedenější rok, minimálně o jednu cennou trofej v této sezoně přišel. Titul krále LaLigy pravděpodoně získá jeho rival z Barcelony, jeho ztráta na katalánský velkoklub činí 13 bodů. V minulém kole se Real utkal s Chelsea a dal jasně najevo, kdo je pánem. Londýnskému gigantovi nasázel kvartet branek a doslova jej přejel.

„Minule jsme proti Chelsea odvedli skvělou práci. Vzadu jsme hráli na jistotu, nedovolili jsme soupeři, aby hrozil a velmi pečlivě jsme pokrývali jeho ofenzivní zbraně. Jsem rád za to, jak to dopadlo, i když Manchester City pro nás bude úplně jiný soupeř. Jeho ofenzivní síla je enormní, takže nás čeká velmi náročné utkání. Budeme muset předvést maximum našich schopností, abychom jeho útok zastavili,“ řekl kouč Carlo Ancelotti pro web klubu.

Real v sobotu vyhrál Španělský pohár a v sezoně získali už třetí trofej po triumfech v Superpoháru UEFA a na klubovém mistrovství světa. „Budeme bojovat, jelikož jsme blízko dalšímu finále. Uděláme pro to všechno. Na úterý jsme dobře připravení. Vítězství ve Španělském poháru nám dodá velkou sílu a morální vzpruhu. Na Bernabéu nás diváci poženou dopředu, v prvním utkání máme díky tomu výhodu jednoho hráče navíc,“ doplnil kouč klubu, který je v semifinále potřetí za sebou a opět čelí anglickému soupeři. Real totiž v letošní vyřazovací fázi přešel kromě Chelsea také přes Liverpool.

City se dostali mezi nejlepší čtyři týmy soutěže ve třetí sezoně po sobě, finále si ale dosud zahráli jen před dvěma lety. Letos vyřadili německé celky, a to RB Lipsko a Bayern Mnichov. V minulých šesti utkáních se Citizens pětkrát radovali z plného počtu bodů a po minulém vítězství nad Leedsem si udržuje jednobodový náskok nad Arsenalem, přičemž má ale jedno utkání k dobru.

„Už tři poslední sezony se dostáváme v Lize mistrů poměrně daleko a pokaždé nám to před finále nevyjde. Ale věřím, že postupně se dostaneme stále dál. Věřím, že pokud se snažíte dostatečně často a usilovně, nakonec se vám vaše práce vyplatí,“ prohlásil trenér Josep Guardiola pro www.mancity.com.

City jsou v semifinále ve třetí sezoně po sobě, finále si ale dosud zahráli jen předloni. „Pokaždé, když vyhrajeme, jsme blízko něčemu výjimečnému. Doufám, že proti Realu budeme hrát stejně jako v sobotu – při ligovém vítězství 2:1 nad Leedsem –, protože jsme předvedli výborný výkon,“ uvedl trenér týmu, který od února neprohrál 20 soutěžních utkání.

„S experty Tomášem Ujfalušim a Jaroslavem Köstlem probereme nejprve loňské obraty Realu. Porovnáme formy obou týmů, vrátíme se i k madridskému triumfu v Copa del Rey. U ‚Citizens‘ se zaměříme na Erling Haalanda,“ uvedl jeden z moderátorů studia Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Tomáš Ujfaluši a Jaroslav Köstl. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME