23.05.2023

Souboje o záchranu pokračují

FC Trinity Zlín

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Zlína mohou po předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby sestoupit z nejvyšší soutěže. Stalo by se tak ale pouze v případě, že by „Ševci“ ve středu doma zaváhali s Baníkem a současně Pardubice porazily Jablonec a Brno zvítězilo v Teplicích. Studio přímo z Ostravy s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 18.30 hodin.

Fanoušci mohou v multidimenzi na O2 TV Fotbal sledovat utkání Teplice–Brno a Pardubice–Jablonec.

Středa 24. května od 19.00 hodin: FC Trinity Zlín – FC Baník Ostrava

Zlín v neděli zvítězil v Pardubicích 2:1 a zdramatizoval závěr sezony. Svěřenci trenéra Pavla Vrby z posledního místa, které jako jediné znamená přímý sestup do druhé ligy, ztrácejí pouze bod na obě barážové pozice.

„Kdybychom v Pardubicích padli, byli bychom v neřešitelné situaci. Ale výhra nás nakopla a věřím, že ji přeneseme do dalších zápasů. Teď nás čeká Baník, který potvrzuje svoji kvalitu,“ uvedl Vrba, který v Ostravě na začátku sezony působil.

Zlínští neporazili Ostravu v posledních osmi ligových duelech od března 2019. „Už je zachráněná, což ale pro nás nebude výhoda. Musíme se soustředit jen a jen na sebe. Věřím, že přijdou fanoušci a pomohou nám na cestě k záchraně první ligy. Pokračujeme, v utkáních s Baníkem a Brnem teď opět vítězně navážeme na zápas s Pardubicemi. K bojovnosti a disciplíně přidáme i fotbalovost,“ doplnil pro www.fctrinityzlin.cz.

Baník v neděli odvrátil i matematickou možnost, že by ještě v závěru sezony mohl padnout do zóny přímého boje o udržení, ale ani poté se nic nezměnilo na tom, že sezonu chce dohrát co nejlépe a ve zbývajících zápasech být maximálně bodově úspěšný. „Víme, o co jde Zlínu. Ale chystáme se na to tak, že chceme vyhrát,“ řekl pro web klubu trenér Pavel Hapal.

„Čekáme, že Zlín do toho půjde maximálně agresivně, hráče na to upozorňujeme, že to může být nervózní utkání. Nesmíme tomu podlehnout, udělat nějakou hloupost a je třeba soustředit se na svůj vlastní výkon,“ uzavřel.

„S expertem Miroslavem Matušovičem se podíváme na výsledky mládežnických týmu Baník do 17 a do 19 let, zhodnotíme hru Srđana Plavšiće proti Teplicím. U Zlína se zaměříme na Toma Slončíka a reportér Radek Šilhan vyzpovídá Pavla Hapala a přiblíží, kdo nastoupí ve zlínském útoku,“ nechal se slyšet Michal Hrdlička.

Středeční program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME