10.12.2023

Sparta oslaví výročí duelem s Motorem

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Netradičně také v neděli nabídne O2 TV Sport přímý přenos z hokejové Tipsport extraligy. V multidimenzi můžete zhlédnout zápas pražské Sparty s českobudějovickým Motorem. Předzápasový program, kterým provede moderátor Jan Velart, startuje v 15.30 hodin.

Multidimenze O2 TV Sport nabídne speciální kameru, která zabírá nejen hokej, ale veškerou show v O2 areně. Sparta slaví 120 let od svého založení a v duchu výjimečnosti se ponese také nedělní duel.

Sparťané nastoupí do utkání ve speciálních černých dresech se „120“ na hrudi. Samotnému zápasu pak bude předcházet slavnostní ceremoniál, při kterém klub poděkuje zástupcům všech šesti novodobých mistrovských týmů z let 1990, 1993, 2000, 2002, 2006 a 2007.

Pražané mají nyní výtečnou formu, vždyť z posledních šesti utkání posbírali 15 bodů. Naposledy uspěli v Mladé Boleslavi, kde v pátek vyhráli 6:3.

„Sparta je po 120 letech pořád něco zvláštního. Sparta je tradice. Sparta polarizuje ve společnosti. Buď je milovaná, či nenáviděná, jak se říká. Pamatuji si, když jsem tu hrál, hodně hráčů na ni nadávalo, ale stejně si myslím, že si přáli ve Spartě být. Je to těžký, Sparta není pro každého, což jsme si zjistili jako hráči i teď jako trenéři. Každopádně je to něco hezkého. Myslím si, že nemá cenu na sebe dělat nějaký tlak. Víme, že máme dobré a solidní mužstvo, které má právo se o to poprat. Zároveň také víme, že máme vedle sebe týmy, které jsou nahoře v tabulce, ale i mužstva, které nenápadně pozitivně překvapí. Chceme se vyvíjet a hrát důležitou roli při boji o tato místa a nejenom teď, ale i v play off. Nebudeme předbíhat. Budeme se zlepšovat zápas od zápasu,“ pověděl pro www.isport.cz hlavní kouč Pavel Gross.

Jihočeši sehráli zajímavé utkání v pátek v Pardubicích. Sice neudrželi dvoubrankové vedení, z ledu lídra ale vydřeli bod po prohře v prodloužení. „Myslím, že si vedeme docela dobře. Chtěli bychom vozit více bodů z venkovních zápasů. Sezona je ale dobře rozjetá, nesmíme polevit,“ poznamenal pro www.hcmotor.cz útočník Martin Hanzl.

Do O2 areny jedou Českobudějovičtí s cílem bodovat: „Sparta je podobný tým jako Pardubice. Budou rozhodovat přesilovky a oslabení. Právě oslabení musíme omezit na co nejmenší počet. Mají skvělé hráče, kteří přesilovky umí hrát.“

„S expertem Romanem Málkem probereme, proč je Mikuláš Hovorka výraznou postavou obrany Motoru. U Sparty srovnáme výkonnost brankářů Kováře a Kořenáře,“ poznamenal Jan Velart s tím, že reportér Jakub Koreis před utkáním pohovoří právě s Mikulášem Hovorkou a Vojtěchem Mozíkem.

Nedělní program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME