18.03.2023

Sparta vyhrála na hřišti Hradce Králové

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili v nejvyšší soutěži posedmé za sebou, tentokrát uspěli proti Hradci Králové, který porazili 2:0. Východočeši prohráli v azylu v Mladé Boleslavi šestý ligový zápas v řadě a zůstali sedmí.

„Votroci“ od 20. minuty dohrávali bez vyloučeného Jakuba Kučery. V závěru úvodního dějství otevřel skóre Lukáš Haraslín. Pojistku přidal až v 89. minutě Tomáš Wiesner. Sparta v lize s Hradcem Králové neprohrála v jedenáctém utkání za sebou, z toho podesáté zvítězila, a na jeho půdě bodovala naplno popáté v řadě.

„Byl jsem z toho až do našeho druhého gólu nervózní. Měli pár protiútoků, několikrát se dostali do vápna. Vždycky je zrádné hrát proti deseti, museli jsme zůstat trpěliví, a tak úplně jsme to neudrželi,“ prohlásil Brian Priske v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Sparta hrála venkovní duel v domácí atmosféře, příznivci letenského týmu obsadili velkou část stadionu. „Dlouho jsem nezažil, abychom zápas venku hráli v takhle domácím prostředí. Moc děkujeme fanouškům, věříme, že to tak půjde dál,“ líčil vděčně autor prvního sparťanského gólu Lukáš Haraslín.

„Někdy srdce předbíhá rozum, přitom si to pořád zdůrazňujeme a klademe na srdce. Kladu si ale otázku, jak by utkání dopadlo, kdybychom nebyli vyloučení. Hráli jsme velmi dobře,“ uvedl Miroslav Koubek.

FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:2 (0:1).
Branky:
45. Haraslín, 89. Wiesner. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Hájek – Machálek (video). Žluté karty: Klíma, Kodeš, Vašulín – Minčev, Laci. Červená karta: 20. Kučera (Hradec Králové). Diváci: 5000 (vyprodáno).
FC Hradec Králové: Bajza – Klíma, Kodeš, Čech – Gabriel (46. Novotný), Kučera, Smrž, Harazim – Matěj Koubek (61. Pudhorocký), Kubala (78. Rada) – Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.
AC Sparta Praha: Kovář – Vitík, Sørensen, Ladislav Krejčí II – Wiesner, Sadílek, Kairinen (72. Laci), Zelený (72. Jankto) – Čvančara (64. Minčev), Kuchta, Haraslín (78. Mabil). Trenér: Priske.

Olomouci se daří, porazila i Mladou Boleslav

Fotbalisté Olomouce přehráli Mladou Boleslav 2:0 a posunuli se na čtvrté místo neúplné tabulky.

Už ve třetí minutě si vstřelil vlastní branku Ondřej Karafiát a druhý domácí gól přidal na začátku druhého poločasu Lukáš Vraštil. Hanáci v nejvyšší soutěži bodovali podesáté za sebou, na jaře neprohráli jako jediní spolu s pražskou Spartou. Mladá Boleslav venku v lize podlehla ve třetím z posledních čtyř zápasů a je osmá.

„Hráči dnes upozadili svoje ega a individuální výkony ve prospěch týmového úspěchu. Je to vítězství týmu, který se obětoval a pohlídal si to,“ poznamenal olomoucký trenér Václav Jílek.

„První poločas nás Olomouc předčila v agresivitě, druhý poločas jsme byli lepší my, ale nic jsme z toho nevytěžili. Čekal jsem, že to bude oboustranně ofenzivnější zápas, ale nakonec to bylo spíš utkání o standardních situacích a brankářích,“ navázal Pavel Hoftych, trenér Mladé Boleslavi.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0).
Branky:
3. vlastní Karafiát, 47. Vraštil. Rozhodčí: Orel – Ratajová, Žurovec – Starý. Žluté karty: Suchomel, Jawo (oba Mladá Boleslav). Diváci: 2310.
SK Sigma Olomouc: Macík – Pokorný, Vraštil, Sláma (89. Matoušek) – Navrátil, Ventúra (76. Zorvan), Breite, Pospíšil (89. Greššák), Vodháněl (65. Zifčák) – Růsek, Chytil (76. Zmrzlý). Trenér: Jílek.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát, Suchý – Ekpai (55. Suchomel), Dancák (83. Škoda), Mareček (46. Matějovský), Fulnek (55. Tomič) – Kušej, Ladra (65. Skalák) – Jawo. Trenér: Hoftych.

Dynamo zdolalo Baník

Fotbalisté Českých Budějovic porazili na svém hřišti Ostravu 2:1.

Domácí šli do vedení v 29. minutě po vlastním gólu ligového debutanta Zdeňka Říhy. V 45. minutě srovnal z přímého kopu Jiří Fleišman, duel dosavadních sousedů v tabulce ale rozhodl v 61. minutě premiérovou trefou v nejvyšší soutěži záložník Marcel Čermák.

Dynamo navázalo na podzimní výhru 2:1 v Ostravě, doma uspělo potřetí za sebou a v neúplné tabulce se posunulo na deváté místo. Baník nevyhrál pošesté v řadě a je třináctý.

SK Dynamo České Budějovice – FC Baník Ostrava 2:1 (1:1).
Branky:
29. vlastní Říha, 61. Čermák – 45. Fleišman. Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček – Adámková. Žluté karty: Plavšić (Ostrava). Diváci: 4392.
České Budějovice: Šípoš – Sladký, Havel, Králik – Čolić, Čermák (86. Čavoš), Hellebrand (86. Broukal), Potočný (78. Mršić) – Adediran (55. Penner), Škoda, Zajíc (78. Matoušek). Trenér: Nikl.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Sanneh (85. Juroška), Říha, Pojezný, Fleišman (78. Šehič) – Kaloč – Cadu (85. Smékal), Šín (72. Tijani), Kuzmanović (78. Mišković), Plavšić – Almási. Trenér: Hapal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME