28.11.2021

Sparta zdolala Liberec a zůstává na dostřel

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty porazili doma v 16. kole FORTUNA:LIGY Liberec 2:1 a posunuli se na třetí místo tabulky s pětibodovou ztrátou na vedoucí Slavii.

Domácí ve výročním zápase vedli od páté minuty zásluhou Adama Karabce, za hosty v úvodním dějství srovnal Christian Frýdek. Vítězný gól vstřelil v 80. minutě střídající Matěj Pulkrab. Slovan prohrál v nejvyšší soutěži po čtyřech výhrách a je desátý.

Sparta si po prohrách na Slováckem a na půdě Rangers zlepšila rozpoložení domácím úspěchem proti Liberci. „Odehráli jsme dvě utkání, která se nepovedla, nevstřelili jsme ani gól. Byli jsme pod obrovským tlakem, i na základě výsledků, které měli ostatní soupeři nahoře,“ uvedl trenér Pavel Vrba. Chválil střelce gólů, Krejčího i Holce.

Adam Karabec naskočil proti Liberci v základní sestavě a už v páté minutě hlavou otevřel skóre. Byla to jeho druhá branka v lize a shodou okolností se znovu prosadil proti Slovanu. „Jsem rád, že jsem se prosadil, že jsem využil tu šanci hrát. Vždycky se snažím podat maximum a jsem rád, když to takhle vyjde,“ řekl mladý záložník Sparty.

Kouče Luboše Kozla mrzelo, že jeho tým nedokázal využít chvilkových výpadků soupeře. „V začátku druhé půle jsme nevyužili, že Sparta nebyla úplně v pohodě. Byla tam pasáž, kdy jsme viděli, že Sparta není silná v kramflecích. Nedokázali jsme toho využít,“ řekl v rozhovoru s Denisou Doležalovou. Kdy uvažoval o změnách v sestavě?


AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (1:1).
Branky:
5. Karabec, 80. Pulkrab – 33. Frýdek. Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Vodrážka – Berka. Žluté karty: Karlsson, Haraslín, Ladislav Krejčí I – Fukala, Purzitidis. Diváci: 977 (omezený počet).
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II, Hancko – Karlsson (61. Pulkrab), Pavelka, Sáček, Karabec (80. Dočkal), Haraslín (69. Ladislav Krejčí I) – Hložek. Trenér: Vrba.
Liberec: Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala – Tiéhi (80. Michal), Faško (66. Purzitidis) – Koscelník (65. Tupta), Frýdek, Rondič (72. Mészáros) – Rabušic (72. Hilál). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME