25.10.2023

Středoevropská rallye 2023: O2 TV Sport odvysílá přímé přenosy ze všech dnů

Central European Rally Event GmbH

Redakce O2 TV Sport

Motoristická událost tohoto roku. Závod mistrovství světa v rallye s nejlepšími závodníky planety se poprvé v historii představí v České republice. Středoevropská rallye nabídne slavnostní start na Hradčanském náměstí v kulisách Pražského hradu. Všechny závodní dny odvysílá v přímých přenosech stanice O2 TV Sport, která kompletní seriál WRC přináší již od roku 2015.

Historicky první závod MS v rallye na českém území začne ve čtvrtek 26. října. Kromě ceremoniálního startu s prezentací jezdců na Hradčanském náměstí se pojede na chuchelském závodišti a také na Klatovsku. Šest rychlostních zkoušek se v pátek uskuteční na Šumavě. V sobotu a v neděli jsou v plánu měřené úseky v Rakousku a Německu. Závěr Středoevropská rallye se uskuteční v neděli 29. října v německém Passau.

„Mistrovství světa v rallye WRC se věnujeme již od roku 2015, kdy vysíláme kompletní sezony s českým komentářem a také se stálými experty. Jsme rádi, že budeme u historické chvíle, kdy se mistrovství světa v rallye představí poprvé v Česku. Diváci se mohou těšit na kompletní pokrytí ze všech dnů, odvysíláme celkem deset přímých přenosů. V pátek jsme navíc mimořádně doplnili čtyři šumavské rozjížďky,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. Přímé přenosy bude komentovat zkušený expert Petr Horák.

Na startovní listině Středoevropské rallye je celkem jedenadvacet jmen českých jezdců a navigátorů. Nejvýraznější osobností pro tuzemské fanoušky je Erik Cais, pro kterého to bude páté letošní vystoupení ve světovém šampionátu. Nebude chybět ani žádná z hvězd současných světových soutěží, jako například finský obhájce titulu Kalle Rovanperä nebo osminásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier.

Vedle přímých přenosů z WRC přináší stanice O2 TV Sport také pravidelný magazín Týden v motorsportu, kterým provází Markéta Srbová s Veronikou Hankocyovou.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME