10.02.2023

Super Bowl LVII je tu!

NFL

Redakce O2 TV Sport

Všechny náležitosti před zápasem přezdívaném „Big Game“ už jsou splněné a v NFL zbývá odehrát poslední utkání, ve kterém bude korunován nový král ligy. Budou to Kansas City Chiefs s Patrickem Mahomesem nebo Philadelphia Eagles s Jalenem Hurtsem? Dozvíme se v noci z neděle na pondělí v přímém přenosu na O2 TV Sport a Premier Sport 2, které bude poprvé v historii okořeněné živým Studiem NFL po celý zápas. U toho nesmíte chybět!

NFL si v tomto týdnu odbyla všechny náležitosti, které předchází samotnému Super Bowlu. V Las Vegas se odehrálo Utkání hvězd tzv. Pro Bowl, kdy se poprvé v historii nehrál klasický zápas, ale bezkontaktní verze amerického fotbalu – flag fotbal, ke kterému byly přidružené další zábavné hry, ve kterých si to rozdali hráči konference AFC, proti hráčům konference NFC. Výsledkem byla po delší době zajímavá podívaná a zpestření celého eventu, ve kterém chce NFL pokračovat i v následujících letech.

V noci z čtvrtka na pátek se také předávaly ceny pro nejlepší hráče a trenéry uplynulé sezony – NFL Honors. Tu nejprestižnější si odnesl QB Chiefs a účastník letošního Super Bowlu Patrick Mahomes, který se podruhé ve své kariéře stal nejužitečnějším hráčem sezony – MVP. Za své dech beroucí výkony si po právu odnesl sošku pro nejlepšího hráče sezony, kterou bude chtít korunovat i vítězstvím v Super Bowlu. Mahomes jednoznačně ukazuje, že nová NFL patří právě jemu.

Cenu pro nejlepšího hlavní trenéra si odnesl Brian Daboll z New York Giants, který hned ve svém prvním roce zcela otočil směřování týmu z města, které nikdy nespí. S Giants postoupil až do druhého kola playoff. Asistentem roku se stal DeMeco Ryans, defenzivní koordinátor 49ers, který už je novým hlavním trenérem Houstonu Texans.

Ofenzivní hráč roku je wide receiver Minnesoty Justin Jefferson a nejlepším defenzivním hráčem je Nick Bosa ze San Franciska. Oba nováčci roku jsou z New York Jets, když se ofenzivním nováčkem roku stal wide receiver Garrett Wilson a defenzivním nováčkem roku cornerback Sauce Gardner. Jets tak podtrhli perfektní draft class, kterou v letošním roce měli.

Comeback hráčem roku se stal QB Seahawks Geno Smith, který ve své 10. sezoně poprvé startoval v playoff zápase a cenu Waltera Paytona, za práci na hřišti i mimo něj, která je v NFL velmi ceněná, si odnesl QB Cowboys Dak Prescott.

Zbývá to poslední a nejdůležitější – Super Bowl LVII. Nejen sportovní, ale i společenská akce, kterou sleduje jen ve Spojených státech přes 100 milionů fanoušků. Reklamy stojí miliony dolarů a lístek neseženete pod pět tisíc dolarů. Takový je fenomén největšího sportovního svátku v Americe.

Vy u toho můžete být prostřednictvím O2 TV Sport a Premier Sport 2. Mimo přímého přenosu je pro vás připraveno poprvé v historii i živé Studio NFL, kde vás Jan Štiegler se svými hosty provedou největším sportovním svátkem Severní Ameriky. Rozbor celého dne okoření i zajímavý hosté z prostředí amerického fotbalu a zakončí tak neskutečnou letošní sezonu, která se zapsala do dějin. NFL jede ve finále, připoutejte se, bude to jízda!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME