17.11.2023

Trápící se Mladá Boleslav vyzve Litvínov

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Poslední Mladé Boleslavi se nedaří, vyměnila i trenérský tým, ale ne a ne se nastartovat. Další možnost mají Středočeši v pátek proti Litvínovu. Předzápasový program s moderátorem Tomášem Zetkem začíná v 15.15 hodin.

18 zápasů – 12 získaných bodů. Mladá Boleslav je v tabulce poslední. Z posledních šesti utkání vytěžila pouze bod. Ve středu podlehla 0:3 královéhradeckému Mountfieldu. „Nemůžu klukům upřít snahu, ale trápí nás koncovka. To se zase ukázalo, protože šance jsme si vytvořit dokázali, ale nedáme z nich gól,“ zalitoval nový kouč Richard Král.

Mladé Boleslavi teď příliš nenahrává ani los soutěže. Do konce měsíce ji čekají souboje s Litvínovem, Třincem nebo Pardubicemi. Tedy s týmy z čela tabulky. „My jsme dole, takže pro nás je každý tým silný. Když zahrajeme dobře, něco nám tam spadne a budeme mít trošku štěstíčka, tak jsme schopni porazit kohokoliv,“ pokračoval.

Středočeši v dosavadním průběhu sezony obdrželi 61 branek, to je nejvíce v porovnání s ostatními celky. „Snažíme se být pozitivní, aby si kluci věřili a nebáli se hrát hokej. Chceme, aby měli daleko větší drajv do brány, a musíme dát nějaké šeredné góly, jako jsme dnes dostali,“ dodal.

Litvínov po výtečném startu do sezony přece jen krapet zvolnil tempo. Poslední dva zápasy prohráli v základní hrací době, a to v Liberci a doma s Mountfieldem.

„My jsme se dnes připravovali na to, že Hradec Králové patří mezi nejaktivnější soupeře, ne-li je tím vůbec nejaktivnějším. K tomu ale patří hra v předbrankových prostorech na obou dvou stranách a tam byl dnes Hradec Králové lepší, dominantnější, vstřelil tam obě dvě branky. My jsme v předbrankovém prostoru na druhé straně byli málo a proto jsme si dnes bohužel ani jeden bod z utkání nezasloužili. Soupeř byl lepší, zasloužil si vyhrát,“ zhodnotil poslední vystoupení týmu trenér Karel Mlejnek.

„S experty Romanem Málkem a Radkem Dudou se ohlédneme za středečním duelem Mladé Boleslavi, zhodnotíme i přesilovky Bruslařů. Z týmu Very se zaměříme na Matúše Sukeľa a srovnání brankářů Mateje Tomka a Šimona Zajíčka,“ dodal moderátor Tomáš Zetek s tím, že reportérka Tereza Kubíčková pohovoří s Róbertem Lantošim a Petrem Koblasou.

Páteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME