26.04.2023

Třinec má další šanci získat čtvrtý titul v řadě

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Druhý pokus na ukončení finálové série a prodloužení extraligové nadvlády budou mít ve středu hokejisté Třince na ledě Hradce Králové. Pátý duel finálového klání hostí ČPP arena, předzápasový program na O2 TV Sport startuje v 16.15 hodin.

Královéhradečtí prokázali naposledy velkou odolnost, když se nenechali zlomit třemi porážkami za sebou. „Poslední krok je nejtěžší, teď už se může stát cokoliv. My koukáme hlavně na další zápas v Hradci Králové a co se bude dít dál, to se teprve uvidí. Všechno to je o kousek, zatím každý zápas byl vlastně o gól. My určitě nemáme splněno, každý, kdo je ve finále, chce nad hlavu zvednout pohár. A kdyby to vyšlo tak, že si v posledním domácím zápase převezmeme titul, to by byla pohádka. Ale teď na to vůbec nemyslíme, to všechno je hrozně daleko. Série je 1:3 a jedeme do Hradce. Musíme ten další domácí zápas urvat, to bude hodně důležité,“ řekl pro web klubu královéhradecký útočník Radovan Pavlík, jenž trefou v prodloužení snížil zápasové manko na 1:3 z pohledu Východočechů.

Mountfield doma čtyřikrát za sebou prohrál. „Ty zápasy jsou samozřejmě hodně vyrovnané, je to o detailech. Věřím, že jsme konečně odčarovali neprůstřelnost třineckého gólmana Ondřeje Kacetla. Myslím, že jsme zlepšili hru v předbrankovém prostoru, konečně nám to přineslo ovoce a první bod v sérii. A pokusíme se teď získat doma další bod,“ prohlásil trenér Tomáš Martinec.

Hradec Králové vyhrál ale jen dva z posledních osmi zápasů. „Vítězství nás dobilo energií a budeme se soustředit na další zápas, abychom ho zase vyhráli. Je potřeba tu naši bojovnost, obětavost a energii přetavit v góly. Co nejvíce se tlačit do branky a dostávat tam hodně puků. Už první gól v neděli padl poté, co toho ‚Káca‘ moc neviděl. Druhý byl z dorážky. Právě tohle je recept na to, abychom byli úspěšní,“ uvedl obránce Bohumil Jank.

V boji o zlato přes poslední domácí prohru vedou Oceláři 3:1 a schází jim poslední krok k dalšímu triumfu. „My se díváme na sebe, musíme zase dávat góly. Zatím to bylo všechno o gól, ten rozhoduje. Takže to tam musíme cpát, ať jich dáme víc,“ poznamenal v interview pro www.hcocelari.cz Erik Hrňa.

Po třech výhrách Třinec poprvé narazil, v neděli doma nestačil na Mountfield 1:2 v prodloužení. „Nedáš, dostaneš a přesně to se stalo. Chtěli jsme se radovat s fanoušky doma, teď nás čeká cesta do Hradce Králové. Nedá se nic dělat. Odpočineme a zkusíme to urvat tam,“ prohlásil.

Třinec vyhrál sedm z posledních deseti duelů, Oceláři venku zvítězili pětkrát v řadě a sedmkrát z uplynulých osmi zápasů. „Řekli jsme si po utkání, že se nic neděje, že je to jen jeden zápas a že potřebujeme pořád ještě jedno utkání vyhrát. Odehráli jsme dobrý zápas. Nesmíme věšet hlavy,“ navázal bek Marian Adámek, jenž byl v neděli jediným úspěšným střelcem Slezanů.

„V úvodu studia si rozebereme výhru Hradce Králové v Třinci. Detailněji se pak podíváme s našimi experty Jakubem Koreisem a Romanem Málkem na výkony Matěje Machovského v jednotlivých utkáních,“ poznamenal moderátor Jan Velart s tím, že reportér Jan Hrabal promluví s Jordannem Perretem.

„Po srovnání přesilových her obou týmů se podíváme více do třinecké kabiny, zejména na Milana Douderu a pochopitelně Ondřeje Kacetla. Reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá Miloše Romana. Během první přestávky přijde do studia obránce Vancouveru Canucks Filip Hronek, o druhé sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek,“ dodal.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Velart. Experti: Jakub Koreis a Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME