19.03.2023

Viktoria nestačila na Bohemians

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně ve 24. kole FORTUNA:LIGY doma překvapivě podlehli Bohemians 1905 1:2.

Obhájci titulu prohráli podruhé za sebou a z třetího místa tabulky ztrácejí pět bodů na vedoucí Slavii i druhou Spartu.

„Klokani“ v lize porazili Viktorii po devíti utkáních a v Plzni zvítězili po 14 zápasech poprvé od října 1996. Bohemians v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez porážky na čtyři kola a vrátili se na čtvrtou příčku o skóre před Slovácko, které má však duel k dobru.

První branku vstřelil ve 27. minutě domácí Matěj Vydra, v 53. minutě si dal ale vlastní gól Tomáš Chorý po střele Adama Kadlece, který byl v 81. minutě vyloučen. Oslabení hosté přesto za čtyři minuty dokonali obrat díky trefě Daniela Köstla.

„Kluci tam nechali srdce, bojovali. Jsem na ně hrdý, jak to odmakali. Bylo to vítězství vůle, oddanosti, hráči zaslouží absolutorium,“ nešetřil v rozhovoru s Denisou Doležalovou chválou Jaroslav Veselý. Čím trenér Bohemians hráče odmění?

„Z gólu mám radost, ale byla tam u toho spousta štěstí. Jestli mi ho započítají, tak byl můj první ligový. Červená karta mě mrzí, děkuju klukům, zvládli to oslabení dobře,“ hlásil po utkání obránce Adam Kadlec.

„Malinkou deku už na sobě asi vzhledem k výsledkům máme, musíme se s tím vyrovnat. Neproměňujeme šance, naopak jsme dnes dostali až srandovní góly,“ vypočítával po utkání Pavel Horváth, asistent hlavního kouče Michala Bílka.

„Je hezký, že jsem dal gól, ale výsledkově to nedopadlo. Vyměnil bych ho za tři body. Nějak se to teď plácá proti nám, musíme to zlomit. Stojí to za prd,“ povzdechl si zkušený útočník Matěj Vydra.

FC Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0).
Branky:
27. Vydra – 53. vlastní Chorý, 85. Köstl. Rozhodčí: Radina – Kříž, Slavíček – Berka. Žluté karty: Vlkanova, Pernica, Kliment, Hejda – Hůlka, Valeš. Necid. Červená karta: 81. Kadlec (Bohemians). Diváci: 9344.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Holík (69. Havel), Bucha, Květ (76. Ndiaye), Sýkora (76. Pilař) – Vlkanova (69. Jirka) – Chorý, Vydra (61. Kliment). Trenér: Bílek.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Kadlec, Vondra, Hůlka – Köstl, Jindřišek, Beran (83. Křapka), Dostál (67. Kovařík) – Matoušek (68. Jánoš), Hála (90.+5 Necid) – Drchal (90.+5 Mužík). Trenér: Veselý.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME