14.03.2023

Z 0:3 na 4:3! Liberec po skvělém obratu slaví postup do čtvrtfinále

Bílí Tygři Liberec

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Liberce vyhráli v rozhodujícím pátém utkání předkola play off doma nad Plzní 4:3 v prodloužení a ve čtvrtfinále extraligy je čeká souboj s Hradcem Králové.

Rozhodl o tom v čase 61:39 útočník Adam Najman. Bílí Tygři nechybějí mezi nejlepšími osmi týmy už v sedmé dohrané sezoně za sebou.

Plzeň vedla v 9. minutě už 3:0, ale nakonec z dvanáctého místa po základní části postup přes páté Bílé Tygry nedotáhla. V předkole se rozloučila potřetí za sebou a skončila nejhůře od sezony 2016/17, kdy obsadila 13. místo.

„Vzpomněl jsem si na tátu, který říkal, že 3:0 je nejhorší vedení v hokeji,“ prohlásil Patrik Augusta, který ocenil své hráče i výkony Plzně. A co v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou řekl směrem ke čtvrtfinálovému soupeři z Hradce Králové?

„Hrozně špatně to koušeme, ale takový je hokejový život. Povedl se nám start, ale hraje se šedesát minut, nic nebylo rozhodnutého,“ smutnil Petr Kořínek. Hráče ale ocenil za výkony předvedené v celé sérii. Jak zhodnotil plzeňskou sezonu?

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (2:3, 1:0, 0:0 – 1:0).
Branky a nahrávky:
14. A. Dlouhý (J. Šír, Průžek), 16. A. Dlouhý (J. Vlach, Kolmann), 25. Rychlovský (M. Ivan), 62. A. Najman (Flynn, Rychlovský) – 4. Mertl (Houdek), 6. Schleiss (Suchý), 9. Bitten (Rekonen, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5891. Konečný stav série: 3:2.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan – Ordoš, Filippi, Birner – Flynn, Bulíř, A. Najman – Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach – A. Dlouhý, J. Šír, Průžek. Trenér: P. Augusta.
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Jaroměřský, Houdek – Pour, Suchý, Schleiss – Rekonen, Mertl, Holešinský – Adamec, Honejsek, M. Beránek – Blomstrand, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Tříbodový Orsava pomohl Olomouci k vyřazení Karlových Varů

Hokejisté Olomouce zvítězili ve čtvrtém utkání předkola play off doma nad Karlovými Vary 3:0 a po výhře 3:1 na zápasy postoupili do čtvrtfinále extraligy. Tam narazí na vítěze základní části Pardubice.

Se dvěma góly a jednou asistencí byl strůjcem dnešního vítězství Hanáků útočník Jakub Orsava, který je s osmi body nejproduktivnějším hráčem a s pěti brankami i nejlepším střelcem vyřazovací části. Čistým kontem přispěl k úspěchu slovenský brankář Branislav Konrád.

Hanáci se představí ve čtvrtfinále počtvrté za posledních pět dohraných sezon. Karlovarská Energie vypadla v předkole potřetí za sebou a neukončila čekání na posun mezi nejlepších osm od roku 2009, kdy získala historický titul.

„Výsledek 3:0 průběhu dnešního utkání moc neodpovídá, bylo to velmi vyrovnané utkání. Po naší první vstřelené brance Vary převzaly iniciativu a také ve druhé třetině jsme z toho vypadli. Ve třetí třetině jsme se už snažili vítězství pohlídat. Týmový bojovný výkon nás k tomu nakonec dovedl,“ řekl po postupu olomoucký kouč Jan Tomajko.

„Je nám velmi líto, že končíme a máme po sezoně. V dnešním utkání jsme bohužel nedokázali vstřelit branku. Domácí si sérii pohlídali a postoupili dál. Klíčovým zápasem série bylo třetí utkání ve Varech, kdy jsme vedli 2:0 po dvou třetinách, ale Olomouc dokázala zápas otočit a v prodloužení vyhrát,“ litoval David Bruk, trenér Energie.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
11. Orsava (J. Káňa, Rašner), 32. Orsava (P. Musil, Rašner), 53. J. Knotek (Orsava, J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Ondráček – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Ondrušek, Bambula – Stříteský, Pulpán všichni 5 min., Dlapa 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5273. Konečný stav série: 3:1.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, T. Černý, Dujsík, Rašner, Švrček, Škůrek, Mareš – Orsava, P. Musil, J. Káňa – Bambula, J. Knotek, Kusko – Navrátil, Klimek, Plášek – A. Rutar, Menšík, Kucsera. Trenér: J. Tomajko.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Havlín, Stříteský, Pulpán, D. Mikyska, Dlapa, Bartejs – O. Beránek, Černoch, Koblasa – Hladonik, Gríger, T. Rachůnek – Kohout, Jiskra, Redlich – Kofroň, Koffer, Kružík. Trenér: Bruk.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME