24.05.2023

Zlín udolal Baník a přepustil poslední místo Brnu

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Zlína porazili v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu Ostravu 2:1 a opustili šestnácté místo v tabulce.

Fotbalisté Zlína porazili v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu Ostravu 2:1 a opustili šestnácté místo v tabulce.

Domácí poslal do vedení krátce po pauze Antonín Fantiš, o šest minut později srovnal Cadu, ale v 87. minutě rozhodl Jakub Janetzký. Hostující Ladislav Almási neproměnil v první půli penaltu.

Zlín má na patnáctém místě tabulky jednobodový náskok na poslední Brno a v nedělním závěrečném kole mu stačí k odvrácení přímého sestupu na stadionu Zbrojovky remizovat.

Zlín ještě žije! Ševci po víkendové výhře v Pardubicích uspěli i doma, Baník srazili 2:1 a dostali se před Brno. „Byly to nervy, bylo tam hodně situací, které mohly ovlivnit výsledek. Na konci jsme dali na 2:1, to byla odměna za to, že jsme hráli zodpovědně a náročně až do konce. Teď si to rozdáme s Brnem v posledním kole,“ hlásil spokojený Pavel Vrba v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Robert Hrubý se výrazně podepsal pod výhru Zlína 2:1 nad Baníkem, asistoval u obou gólů svého týmu. „Jsem šťastný, že jsem přispěl, ale hlavní jsou tři body. Dali jsme do toho maximum, šli jsme si za vítězstvím. Zvládli jsme to, furt žijeme, navíc jsme přeskočili Brno a máme to ve svých rukách, to jsme chtěli,“ liboval si zlínský záložník.

Baník poprvé ve skupině o záchranu prohrál, na půdě Zlína padl v předposledním kole nadstavby 1:2. „Osobně si myslím, že jsme byli lepším mužstvem, kombinovali jsme, chtěli jsme vyhrát. Za stavu 1:1 jsme bohužel nevyřešily některé brejky, které mohly rozhodnout, a Zlín nás potrestal ze standardky. Vyhrálo šťastnější mužstvo, to fotbal někdy přináší,“ hodnotil ostravský trenér Pavel Hapal.

FC Trinity Zlín – FC Baník Ostrava 2:1 (0:0).
Branky:
47. Fantiš, 87. Janetzký – 53. Cadu. Rozhodčí: Szikszay – Vodrážka, Arnošt – Adámková. Žluté karty: Cedidla – Mišković, Tijani. Diváci: 4944.
FC Trinity Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter (86. Bartošák) – Janetzký, R. Hrubý – Vukadinovič (86. Čanturišvili), Slončík (66. Dramé), Fantiš (77. Kovinić) – Balaj. Trenér: Vrba.
FC Baník Ostrava: M. Hrubý – Sanneh, Svozil, Pojezný, Šehić – Jaroň (85. Fleišman), Buchta (87. Kuzmanović), Kaloč, Mišković (78. Holaň), Cadu (77. Smékal) – Almási (46. Tijani). Trenér: Hapal.

Brno veze z Teplic pouze bod a drží Černého Petra

Fotbalisté Brna ve čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu remizovali 1:1 v Teplicích a po vítězství Zlína nad Ostravou se propadli na poslední místo tabulky.

Zbrojovka vedla od 17. minuty po gólu Jiřího Texla, v 58. minutě ale srovnal Daniel Fila. I čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil po 90 minutách remízou.

Brno bodovalo v lize po čtyřech prohrách, přesto má před nedělním závěrečným kolem nejhorší výchozí pozici. Svěřenci trenéra Martina Haška ztrácejí na předposlední Zlín bod a v přímém souboji o odvrácení sestupu potřebují doma „Ševce“ porazit, jinak je čeká pád do druhé ligy.

„Možná je to nakonec lepší, nebudeme spekulovat s remízou. Poslední tři utkání je u nás vidět výkonnostní vzestup, ačkoliv jsme se nevyhnuli klopýtnutím. To nám dává důvod k optimismu,“ řekl brněnský trenér Martin Hašek na tiskové konferenci.

Tepličtí ve třetím domácím utkání v nadstavbě poprvé ztratili, už před zápasem ale měli jistotu záchrany. V tabulce zůstali třináctí. „Byli jsme už zachránění, ale nebyl nejmenší důvod nejít do zápasu naplno. Stále chceme sezonu zakončit dobrými výsledky,“ podotkl teplický kouč Zdenko Frťala.

FK Teplice – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1).
Branky:
58. Fila – 17. Texl. Rozhodčí: Starý – Vyhnanovský, Kotalík – Hocek. Žluté karty: Mucha, T. Vachoušek (oba Teplice). Diváci: 3046.
FK Teplice: Mucha – Hora (55. Knapík), Chaloupek, Mićević – Radosta (55. Jásir), Kučera, Trubač, Mareček (66. Jukl), Hybš – Gning (75. T. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.
FC Zbrojovka Brno: Hrubý – Hlavica, Hrabina, Souček – Falta, Texl (89. Nečas), Endl, Fousek (68. Ševčík), Hladík – Řezníček, Alli. Trenér: Hašek.

Pardubice po výhře nad Jabloncem čeká baráž

Fotbalisté Pardubic v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu doma porazili Jablonec 2:0.

Východočeši odvrátili hrozbu přímého sestupu a čeká je baráž o nejvyšší soutěž. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče rozhodli o vítězství už v úvodní půlhodině po brankách Vojtěcha Sychry a kapitána Pavla Černého.

Pardubice mají před nedělním závěrečným utkáním nadstavby v Ostravě náskok jednoho bodu na Zlín a dvou bodů na Brno. Nejhorší týmy tabulky čeká vzájemný souboj o druhé místo v baráži. Jablonec, který už měl jisté setrvání mezi elitou, v nadstavbě poprvé prohrál. Na lídra skupiny o záchranu Ostravu dál ztrácí dva body.

„Chtěl bych moc pochválit kluky, jak to zvládli. Jsem na ně hrdý, jak to odpracovali. Chtěl bych poděkovat i realizačnímu týmu a hlavně fanouškům, kteří nás k tomu dovedli. Jsme rádi, že je máme, moc nám pomáhají. Máme ještě tři zápasy a věřím, že to dotáhneme celkově do vítězného konce,“ prohlásil pardubický kouč Radoslav Kováč.

„Ve finální třetině jsme bohužel nebyli přesní. V druhém poločase jsme se výrazně zlepšili a měli lepší pohyb. Naše hra byla určitě jiná. Měli jsme dvě jasné možnosti Matěje Polidara, které jsme nevyužili. Za začátek první půle jsme si asi nezasloužil víc,“ navázal David Horejš, trenér Jablonce.

FK Pardubice – FK Jablonec 2:0 (2:0).
Branky:
8. Sychra, 26. Černý. Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček – Orel. Žluté karty: Vacek – Štěpánek. Diváci: 4143.
FK Pardubice: Niță (46. Markovič) – Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal – Sychra (74. Tischler), Hlavatý (46. Vacek), Janošek, Pikul (74. Helešic) – Černý (82. Krobot). Trenér: Kováč.
FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Král, Souček – Šulc, Hübschman (46. Kratochvíl), Považanec, Polidar – Černák (81. Patrák), Chramosta (46. Surzyn) – Sejk. Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME