24.02.2024

Baník si rozdělil body s Bohemians

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy remizovali ve 22. kole FORTUNA:LIGY s pražskými Bohemians 1905 1:1. Domácí vedli gólem Davida Buchty, ale hosté navzdory oslabení, v němž hráli od 63. minuty po vyloučení střídajícího Davida Puškáče, srovnali osm minut před koncem hlavičkou dalšího příchozího hráče z lavičky Davida Hufa. Ještě za stavu 0:1 hostující Matěj Hybš neproměnil penaltu.

Slezský celek zvítězil v jediném z posledních pěti kol a doma v nejvyšší soutěži nevyhrál pošesté za sebou. Dnes před vlastními diváky alespoň bodoval po sérii čtyř proher a v neúplné tabulce zůstal pátý. „Klokani“ nevyhráli v lize posedmé za sebou, ve čtyřech z posledních pěti duelů remizovali a jsou desátí. Baník od října 2017 v lize s Bohemians ve 13 utkáních po sobě neprohrál, tři z posledních čtyř vzájemných zápasů ale skončily nerozhodně.

„Měli jsme přidat druhý pojišťovací gól, možnosti jsme na to měli. A když jsme ho dali, tak bohužel nebyl uznán. Byl to zápas na vítězství, i když jsme tam na nějakou dobu Bohemce přepustili hru. Kdybychom dali ten druhý gól, bylo by po zápase,“ hodnotil ostravský kouč Pavel Hapal s Radkem Šilhanem.

Brankáře Baníku Jiřího Letáčka hodně mrzelo, že si jeho tým nechal proti Bohemians utéct výhru. „Jsem strašně smutný, měli jsme na to proměnit tenhle zápas v tříbodový zisk a bohužel si to necháme takhle utéct nepohlídaným hráčem na zadní tyči,“ smutnil po zápase, ve kterém dokázal chytit Hybšovi penaltu.

Bohemians dohrávali v Ostravě jen v deseti, nakonec dokázali po vyrovnání v závěru urvat bod. „První půle šla na Baníkem, ale druhý poločas jsme byli nebezpečnější. Hodně faktorů šlo proti nám, neproměnili jsme penaltu, zbytečná červená, zraněný gólman. Z takového zápasu se vyhrabat na remízu je skvělé,“ potěšilo kouče Bohemians Jaroslava Veselého.

FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0).
Branky:
32. Buchta – 83. Huf. Rozhodčí: Volek – Podaný, Hurych – Černý. Žluté karty: Blažek, Tanko, Hapal (trenér), Rigo – Kovařík, Hála, Valeš. Červená karta: 63. Puškáč (Bohemians). Diváci: 8419.
FC Baník Ostrava: Letáček – Juroška (67. Ndefe), Blažek, Lischka, Kpozo – Rigo, Boula – Buchta (87. Miškovič), Šín (87. Šudák), Ewerton (34. Tanko) – Adediran (67. Šehić). Trenér: Hapal.
Bohemians Praha 1905: Reichl (46. Valeš) – Hůlka, Vondra, Hybš (79. Huf) – A. Kadlec, Beran, Jindřišek (55. Prekop), Kovařík – Hrubý, Kozák (46. Hála) – Ristovski (55. Puškáč). Trenér: Veselý.

Jablonec v derby v Liberci vedl o dva góly, přesto pod Ještědem remizoval

Fotbalisté Jablonce v dramatickém šlágru remizovali v sousedním Liberci 3:3, přestože dvakrát vedli o dvě branky. Hosty poslal v podještědském derby ve 13. minutě do vedení z penalty Jan Chramosta a v 58. minutě si dal vlastní gól domácí Jan Mikula. V 72. minutě snížil z dalšího pokutového kopu střídající Michael Rabušic, vzápětí sice Jablonci vrátil dvoubrankový náskok Vachtang Čanturišvili, ale v závěru zařídili dělbu bodů střídající Dominik Preisler s Matějem Chalušem.

Liberec s Jabloncem v lize pošesté za sebou neprohrál, počtvrté z posledních pěti vzájemných duelů se severočeští rivalové rozešli smírně. Slovan zvítězil v jediném v minulých pěti kol a ve vyrovnané neúplné tabulce má na osmém místě stejně bodů jako šestá Olomouc. Jablonec devátým nerozhodným výsledkem v ligové sezoně potvrdil pozici remízového „krále“ soutěže a z 11. příčky nadále ztrácí na Slovan pět bodů. Liberec má na kontě v ligové sezoně už osm remíz, jen o jednu méně než jeho dnešní soupeř.

FC Slovan Liberec – FK Jablonec 3:3 (0:1).
Branky:
72. Rabušic z pen., 85. Preisler, 90.+1 Chaluš – 13. Chramosta z pen., 58. vlastní Mikula, 73. Čanturišvili. Rozhodčí: Pechanec – Pečenka, Kotalík – Petřík. Žluté karty: Mikula, Žambůrek, Tupta – Kratochvíl, Hollý, Štěpánek. Diváci: 4427.
FC Slovan Liberec: Bačkovský (76. Vliegen) – Prebsl, Chaluš, Mikula – Penner, Žambůrek, Varfolomejev (59. Doumbia), Ghali – Kok (67. Rabušic), Tupta (59. Preisler) – Kulenović (59. Horský). Trenér: Kozel.
FK Jablonec: Hanuš – Černák, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Nebyla – Pleštil (5. Hollý, 90.+2 Štěpánek), Martinec (81. F. Souček), Čanturišvili – Chramosta (90.+2 Drchal). Trenér: Látal.

Hradec Králové na těžkém terénu remizoval s Mladou Boleslaví

Fotbalisté Hradce Králové remizovali doma s Mladou Boleslaví 0:0. Oba týmy prodloužily čekání na vítězství v nejvyšší soutěži. "Votroci" nevyhráli čtyřikrát za sebou, Středočeši dokonce osmkrát. Mladá Boleslav zůstala v neúplné tabulce sedmá, zatímco Východočeši třináctí.

Poslední vzájemný zápas skončil v Mladé Boleslavi v září pro Hradec debaklem 1:5, po němž byl odvolán trenér Weber, jehož místo zaujal současný kouč Kotal. Pod jeho taktovkou ale Hradec vyhrál jen tři z 14 ligových zápasů, v tabulce je ještě o dvě místa níž než tehdy a už se spekuluje o další změně na lavičce.

Královéhradečtí remizovali ve třetím kole za sebou. Kouzlo jejich nového stadionu vyprchalo, naposledy na něm vyhráli na konci října nad Teplicemi. Od té doby doma zaznamenali jen čtyři remízy a prohru s Baníkem, v ligové sezoně tam však získali 16 z celkových 23 bodů. Středočeši od listopadové výhry nad Pardubicemi vybojovali v osmi zápasech jen tři body za remízy. Holoubek, který na přelomu roku nahradil Kuliče, tak stále čeká na první ligovou výhru s Mladou Boleslaví.

FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 0:0.
Rozhodčí:
Zaoral – Caletka, Žurovec – Machálek. Žluté karty: Spáčil, Šašinka – Karafiát, Jawo. Diváci: 5509.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Čihák, Spáčil (83. Harazim) – Čmelík (83. Juliš), Kodeš, Kučera, Krejčí – Kaštánek (57. Pudhorocký), Šašinka (74. Pilař) – Vašulín (57. Koubek). Trenér: Kotal.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Král, Fulnek – Karafiát, Sakala – Ladra (72. Vaníček), Matějovský (59. Mareček), Solomon (59. Kušej) – Hilál (59. Jawo). Trenér: Holoubek.

Karviná veze bod z Teplic

Fotbalisté Teplic remizovali doma 2:2 s Karvinou a neprohráli ani ve čtvrtém utkání jarní části nejvyšší soutěže. Hosty poslal do vedení ve 14. minutě premiérovou trefou v lize slovenský obránce Dávid Krčík. V 53. minutě vyrovnal z penalty Daniel Fila a obrat dokonal v 64. minutě egyptský útočník Muhammad Jásir. V 77. minutě přesto zařídil Slezanům první jarní bod Nigerijec Adeleke Akinyemi.

Teplice neprohrály ani v osmém domácím ligovém duelu s Karvinou a na jaře mají bilanci dvou výher a dvou remíz. V neúplné tabulce jsou nadále na devátém místě. Patnáctí Slezané, kteří všechna tři úvodní jarní kola prohrála 0:3 a navíc doma, čekají na tříbodový zisk v nejvyšší soutěži už devět zápasů. V případě nedělní výhry Českých Budějovic nad Olomoucí se poprvé v sezoně propadnou na poslední pozici.

„Skláři“ doma v nejvyšší soutěži neprohráli popáté v řadě a získali tam 17 z celkových 28 bodů v sezoně. Karviná venku zvítězila v jediném z 11 zápasů tohoto ligového ročníku a nasbírala tam pouze šest z celkových 16 bodů.

FK Teplice – MFK Karviná 2:2 (0:1).
Branky:
53. Fila z pen., 64. Jásir – 14. Krčík, 79. Akinyemi. Rozhodčí: Batík – Paták, Pospíšil – Zelinka. Žluté karty: Fila, Knapík – Akinyemi, Čavoš, Boháč, Svozil. Diváci: 3475.
FK Teplice: Ludha – Kričfaluši, Knapík (84. Švanda), Mićević – Bílek (46. Urbanec), Mareček (59. Chaloupek), Jukl (59. Beránek), Labík – Trubač – Fila, Gning (17. Jásir). Trenér: Frťala.
MFK Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Traoré – Memić (62. Iván), Čavoš, Boháč (78. Ayaosi), Fleišman – Budínský (18. Žák, 62. Regáli) – Vinícius (46. Ezeh), Akinyemi. Trenér: Jarábek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME