12.07.2022

Baník slaví 100 let duelem se Celticem. Buďte u toho díky O2 TV Sport!

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Exkluzivního soupeře si pro oslavy stých narozenin pozval ostravský Baník. Slezané se ve středu 13. července 2022 utkají se Celticem Glasgow. Předzápasového studio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná v 17.30 hodin na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

V zápasovém studiu moderátor David Sobišek rozebere tento interesantní duel společně s Václavem Svěrkošem. Diváci se dočkají i zajímavých hostů, dorazí například kněz Zbigniew Czendlik, který je velkým fanouškem Celticu, či majitel Baníku Ostrava Václav Brabec. Přímým přenosem bude provázet zkušené komentátorské duo ve složení Jan HomolkaAleš Svoboda, reportérského mikrofonu se ujme Tereza Kubíčková.

Jedná se sice „pouze“ o přípravný zápas, svou atmosférou a historickými oslavami jistě nadchne každého fotbalového fanouška. „Samozřejmě vnímáme, o jaké utkání jde a že dorazí plný stadion. Fanoušci se na zápas těší, my také, a uděláme maximum pro to, abychom je potěšili. Atmosféra bude skvělá. V tomto směru to utkání bude vrchol přípravy,“ řekl trenér Pavel Vrba pro www.fcb.cz.

Ostravané v dosavadních pěti přípravných utkáních dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali, v tom posledním minulou sobotu podlehli 1:3 Žilině. „V prvním poločase byla Žilina přesnější a rychlejší a zaslouženě vedla. Pomohli jsme ji k tomu i našimi chybami. Ve druhém poločase už jsme měli více času míč pod kontrolou, už to bylo lepší, ale Žilina dnes zaslouženě vyhrála,“ poznamenal kouč Baníku.

Celtic Glasgow se na další ročník připravuje v Rakousku, ve svém prvním přípravném duelu rozdrtul vídeňskou Viktorii jednoznačně 7:0. Proti amatérům z rakouského hlavního města se vytáhl hlavně v prvním poločase, který ovládl 6:0.

„Také jsou v nějaké fázi přípravy, těžko ale říct, jaké konkrétní záměry pro náš zápas budou mít. Kádr mají ale kvalitní a široký a pro nás to bude jednoznačně velice kvalitní prověrka před odjezdem na soustředění do Polska. Budeme chtít uhrát dobrý výsledek,“ řekl Pavel Vrba.

Baník do zápasu nenastoupí kompletní. Mimo hru jsou se svalovými problémy David Lischka a Jiří Boula, drobnější zranění léčí Daniel Smékal. Dlouhodobě zranění jsou Jan Juroška a Jaroslav Svozil.

Slezský klub vyzývá své fanoušky, aby přišli v bílém, pro návštěvníky utkání připravil bohatý doprovodný program.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME