01.02.2024

Brno otočilo duel v Litvínově

HC Verva Litvínov / Hynek Haruda

Redakce O2 TV Sport

Přestože prohrávali 1:2, tak hokejisté Komety uspěli v předehrávce 42. kola Tipsport extraligy na ledě Vervy a po výhře 3:2 snížili ztrátu na čtvrtou pozici na pouhé dva body. Jihomoravané zvítězili v osmém z uplynulých devíti duelech. Dvěma góly zařídil úspěch hostů útočník Kristián Pospíšil, který ve 46. minutě vyrovnal na 2:2 a v čase 55:28 zápas rozhodl.

„Přijeli jsme do Litvínova, který doma hraje velice dobrý hokej. Byli jsme připravený na to, že nás budou dostávat pod tlak. Podržel nás výborný gólman, pomohl nám v důležitých momentech. Pak jsme si dokázali najít cestu a otočit zápas na naší stranu,“ řekl kouč Komety Jaroslav Modrý v interview s Janem Hrabalem.

Litvínov v boji o důležité body neuspěl, s Brnem prohrál 2:3. „Rozhodlo přečíslení ve třetí třetině a tak to někdy chodí. Šancí jsme si vytvořili poměrně dost, kotouč jsme bohužel do sítě dopravili jen dvakrát,“ zhodnotil duel litvínovský trenér Karel Mlejnek.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:0, 1:2).
Branky a nahrávky:
26. D. Kaše (Zeman, O. Kaše), 41. Koblasa (Jaks) – 5. Moses (Okál, A. Zbořil), 46. K. Pospíšil (Kollár), 56. Pospíšil (Moro). Rozhodčí: T. Veselý, Pilný – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3896.
HC Verva Litvínov: Zajíček – D. Zeman, Baránek, Jaks, Zīle, Demel, Czuczman, Šalda – Koblasa, Jícha, A. Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
HC Kometa Brno: D. Furch – Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Osburn, Hrbas, L. Kaňák – Flek, Cingel, Zaťovič – J. Kos, Kollár, K. Pospíšil – Moses, A. Zbořil, Okál – Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME