07.10.2022

Brno přivítá Spartu, Plzeň hraje s Mladou Boleslaví

FC Zbrojovka Brno

Redakce O2 TV Sport

Na zajímavé zápasy 11. kola FORTUNA:LIGY se mohou těšit fotbaloví fanoušci. V rámci hlavního programu na O2 TV Sport si to v sobotu odpoledne rozdají Zbrojovka se Spartou, večer Mladá Boleslav hraje v Plzni. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje v 15.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete zhlédnout zápasy Hradec Králové – Teplice a Pardubice–Jablonec.

Sobota 8. října 2022 od 16.00 hodin: FC Zbrojovka Brno – AC Sparta Praha

Brno si brousí na Spartu, Zbrojovce by měl pomoci zaplněný stadion. „Sparta je možná fanoušky kritizována, že nehraje tak, jak by měla hrát, ale je devět zápasů neporažená. Je to jeden z nejlepších soupeřů, kteří v lize jsou, a kvalita je na její straně. My mužstvo připravujeme tak, aby odvedlo nejlepší možný výkon, co se týče individualit. Každý hráč, který dostane příležitost, si musí sáhnout na dno sil, jen tímto způsobem lze takové zápasy vyhrát. Pokud to hráči dodrží, máme šanci uspět,“ řekl před utkáním brněnský trenér Richard Dostálek pro klubový web.

Jihomoravané doma v lize třikrát v řadě nevyhráli, na svém stadionu posbírali pouze pět z celkových 14 bodů. Trenérský tým nemůže pro utkání počítat s Filipem Součkem, který ve Zbrojovce hostuje právě ze Sparty. „Je to zásah, ale je to smluvně dané, musíme to brát. Připraven ještě nebude Jakub Přichystal, který nám bude taky chybět, je to pracovitý hráč, který se v takových zápasech uměl vydat. Naopak Lukáš Endl už je součástí týmu, který se připravuje na utkání,“ doplnil.

Sparta v minulém týdnu navzdory oslabení porazila Hradec Králové a zvítězila po sérii pěti remíz. Letenští ztrácejí z třetího místa tabulky na vedoucí Plzeň šest bodů a tak si nemohou dovolit v Brně zaváhat. Nováčkovi soutěže se více daří venku, doma Zbrojovka uhrála jen pět z celkových 14 bodů.

„Minule to pro nás bylo po sérii remíz důležité vítězství, doufáme, že to bylo pro všechny probuzení. Teď se musíme připravit na další zápas. Musíme být v hlavě nastaveni tak, že jdeme vyhrát, musíme udělat vše pro tři body,“ řekl asistent sparťanského trenéra Thomas Nørgaard.

Ještě před startem programu k hlavnímu odpolednímu utkání zamíří pozornost moderátora Petra Svěceného s expertem Petrem Švancarou do Ďolíčku, kde hrají domácí zápasy Pardubice, jež hostí Jablonece, a do Mladé Boleslavi, kde nastupuje Hradec Králové, v sobotu konkrétně proti Teplicím. „Reportérka Denisa Doležalová vyzpovídá jabloneckého Diona Coolse, Tereza Kubíčková přiblíží, jak bude Hradec Králové bez Smrže a jak se ‚Votroci‘ oklepali z porážky na Letné,“ prozradil Petr Svěcený.

„Petr Švancara bude jistě mít co říci, jak jihomoravská metropole žije zápasem se Spartou. Reportér Radek Šilhan vyzpovídá asistenta sparťanského trenéra ohledně útoku bez Tomáše Čvančary,“ doplnil.

Sobota 8. října 2022 od 19.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav

Plzeň v lize už 31 utkání po sobě neprohrála a stále zlepšuje klubový rekord. Před týdnem ale Západočeši jen remizovali 1:1 v Ďolíčku a jejich náskok v čele tabulky před Slavií se snížil na jediný bod. Viktoria má ovšem zápas k dobru. Plzeňští věří, že je nepoznamená úterní debakl v Mnichově. Mladou Boleslav doma v lize čtyřikrát po sobě porazili. Středočeskému celku, který je ve vyrovnané tabulce devátý, se ale více daří venku, kde získal 10 z celkových 13 bodů v ročníku.

„Utkání na Bayernu nás stálo strašně moc fyzických i psychických sil. Uděláme maximum pro to, abychom si ze zápasu v Mnichově vzali ponaučení, ale aby nás to nesrazilo do kolen. Není jednoduché to v lize zvládat slušně a pak v Champions League dostávat velké příděly. Po psychické stránce musíme na hráče působit v tom smyslu, že v téhle chvíli hrajeme o evropské poháry na příští rok,“ uvedl plzeňský trenér Michal Bílek.

Mladá Boleslav s Viktorií Plzeň dosud sehrála 24 zápasů o prvoligové body. Středočeši z nich vyhráli osm, Viktoria 18, smírně se oba celky rozešly v osmi případech při celkovém skóre 61:37 v plzeňský prospěch.

„Plzeň hraje pod trenérem Bílkem velmi pragmatický fotbal a má hodně silný tým s mnoha osobnostmi. Uspět můžeme, jen když všichni podáme nadstandardní výkony. Tak jak to proti Plzni minule předvedli Bohemians,“ poznamenal Pavel Hoftych, kouč Mladé Boleslavi.

„S experty Janem Rezkem a Zdeňkem Ščasným probereme formu Marka Matějovského, u Viktorie se zaměříme na Mariána Tvrdoně. Reportér Vladimír Grebennikov pohovoří s asistentem trenéra Viktorie Pavlem Horváthem,“ nechal se slyšet Petr Svěcený.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME