25.02.2024

Chytilův hattrick řídil výhru Slavie nad Pardubicemi

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie porazili ve 22. kole FORTUNA:LIGY Pardubice 3:0. Pražané se dlouho trápili v koncovce, ale střídající Mojmír Chytil pak mezi 66. a 74. minutou vyrovnal nejrychlejší hattrick v samostatné nejvyšší soutěži.

Bývalý útočník Východočechů dal tři branky v jednom ligovém utkání poprvé v kariéře. Vršovičtí bodovali i v osmém vzájemném duelu v nejvyšší soutěži a posedmé za sebou v nich zvítězili.

Slávisté vyhráli posedmé z posledních osmi kol a z druhého místa tabulky nadále ztrácejí čtyři body na vedoucí Spartu. Za týden se Vršovičtí představí v derby na Letné, předtím ještě ve středu přivítají pražského rivala ve čtvrtfinále domácího poháru. Pardubičtí na jaře ve čtvrtém duelu poprvé prohráli a jsou v tabulce třináctí.

„Určitě to nebylo jednoduché. Ale to žádný ligový zápas, pokud ten tým má kvalitu a tu Pardubice mají. Skládají velice dobrý, pracovitý mužstvo a teď to v těch třech kolech ukázaly. My jsme měli po celý zápas velký tlak. To, že to bylo takhle dlouho vyrovnaný, bylo naším špatným řešením v těch posledních pětadvaceti metrech,“ vysvětlil v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Jak je na tom Christos Zafeiris?

Cenu pro hráče utkání si za svůj parádní výkon proti Pardubicím odnesl Mojmír Chytil, který svým rychlým hattrickem pomohl Slavii k výhře. „Jsem za to samozřejmě rád, a že jsem pomohl týmu. Důležitý byl ten první gól a to, že mi to tam pak takhle spadlo, tak o to je to krásnější,“ usmíval se po zápase.

„Říkali jsme, že musíme skvěle bránit a dobře se posouvat, ale Slavia je silná. Kluci se posouvali dobře, docházely ale síly. Ten první gól jednoznačně rozhodl. Pak jsme vypadli z role a organizace, no a dostali ještě dva,“ zhodnotil prohru pardubický trenér Radoslav Kováč.

Jak zápas se Slavií hodnotí pardubický Michal Hlavatý? „Připravovali jsme se na to, že těch centrů do vápna bude mraky. Kluci se s tím vzadu 65. minut výborně prali, když jich tam ale letí tolik, tak jednou k tomu dojít může. Je to hrozná škoda, protože jsme se nadřeli, aby z toho něco bylo. Ale Slavia byla jednoznačně lepší a zasloužila si to,“ řekl.

SK Slavia Praha – FK Pardubice 3:0 (0:0).
Branky:
66., 72. a 74. Chytil. Rozhodčí: Radina – Váňa, Leška – Petřík. Žluté karty: Patrák, Surzyn, Hlavatý (všichni Pardubice). Diváci: 17 562.
SK Slavia Praha: Mandous – Vlček, Ogbu (70. Holeš), Zima – Douděra, Ševčík, Zafeiris (46. Provod), Diouf (63. Zmrzlý) – Wallem (63. Masopust) – Van Buren (46. Chytil), Tijani. Trenér: Trpišovský.
FK Pardubice: Budinský – Mareš, Kukučka (76. Tischler), Chlumecký, Surzyn – Solil, Kissiedou (76. Vacek), Hlavatý – Daněk (84. Míšek) – Patrák (76. Sychra), Krobot (68. Zlatohlávek). Trenér: Kováč.

Dynamo vyhrálo nad Sigmou

Fotbalisté Českých Budějovic porazili Olomouc 2:1 a posunuli se na předposlední místo tabulky. Na šestnáctou Karvinou mají jednobodový náskok. Dynamo o druhém domácím vítězství za sebou rozhodlo po změně stran díky brankám Martina Králika a Zdeňka Ondráška. Králik byl sice v 78. minutě vyloučen po druhé žluté kartě, hosté ale přesilovku využili pouze ke snížení Filipa Nováka.

Trápící se Hanáci v nejvyšší soutěži nezvítězili pošesté za sebou, v jarní části sezony ve čtyřech utkáních získali pouhý bod a propadli se na osmou pozici. Olomoučtí podlehli Českým Budějovicím po předchozích třech ligových výhrách.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 2:1 (0:0).
Branka:
52. Králik, 63. Ondrášek – 85. Novák. Rozhodčí: Kotala – Nádvorník, Dresler – Berka. Žluté karty: Ondrášek, Králik, Hellebrand, Sladký – Breite, Singateh, Vodháněl, Vraštil. Červená karta: 78. Králik. Diváci: 2398.
SK Dynamo České Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, Hellebrand (87. Hák) – Šigut (87. Brandner), Alli (78. Poulolo) – Ondrášek (71. Tranziska). Trenér: Lerch.
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Vraštil, Pokorný (68. Zorvan), Novák – Uriča (81. Fortelný), Spáčil (59. Juliš), Breite, Ventúra (68. Šíp), Sláma – Vodháněl, Singateh (68. Pospíšil). Trenér: Jílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME