27.07.2024

Dukla se těší na Bohemians, Teplice na Spartu. Slavii čeká Dynamo

FK Dukla Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Druhé kolo Chance Ligy je tu. Tentokrát je program rovnoměrně rozdělen mezi sobotu a neděli. První hrací den nabídne zajímavá utkání, z nichž trojici nabídne na hlavním kanálu O2 TV Sport. Předzápasový program, jímž provede moderátor Petr Svěcený, začíná ve 14.00 hodin na O2 TV Sport.

Sobota 27. července od 14.30 hodin: FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905

Dukla, která v první lize jedenectkrát za sebou nezvítězila, v úvodním kole coby jediný nováček podlehla Plzni 1:3 a v součtu s přípravou prohrála po 11 zápasech. Trenér „vojáků“ Petr Rada končil hráčskou kariéru v Bohemians, tehdy v druholigové sezoně 1995/1996 nastoupil k 22 utkáním a vstřelil tři branky.

„Mrzí mě, že jsme s Plzní prohráli, ale nedá se nic dělat. Plzeň je top tým do první trojky, nejde o naše měřítko. Musíme se připravit a zkoncentrovat na další zápas, který máme doma s Bohemkou. Je to pro nás prakticky derby. Musíme se připravit na to, že utkání bude stejně těžké. Je potřeba, abychom přenesli do zápasu větší odvahu, kterou jsme proti Plzni měli v druhém poločase,“ řekl kouč Dukly.

Bohemians, kteří vstoupili do ligové sezony výhrou 2:1 nad Ostravou, v lize s Duklou čtyřikrát po sobě neprohráli, poslední dva odehrané duely skončily remízou. Klokani venku v lize minule vyhráli poprvé po 10 utkáních.

„Každý vítězný vstup do nové sezony je cenný, navíc když víte, že pak jedete dvakrát ven. Skolili jsme silného protivníka, Baník. Nyní chceme potvrdit dobrý start do soutěže na Dukle. Věříme, že nám tam fanoušci vytvoří domácí prostředí,“ poznamenal Jaroslav Veselý.

Sobota 27. července od 17.00 hodin: FK Teplice – AC Sparta Praha

Teplice, které v úvodním kole prohrály v Hradci Králové 0:1, vyhrály jediný z posledních pěti odehraných domácích ligových zápasů. Trenér Zdenko Frťala v minulosti působil ve Spartě jako asistent.

„V úvodním kole jsme pracovali dobře do defenzivy, proti Spartě bychom však chtěli být ještě odvážnější v ofenzivě. Soupeře čeká odveta předkola (Ligy mistrů), má ale kádr tak široký a kvalitní, že je vlastně jedno, kdo nastoupí. Vždy budou mít velmi silnou sestavu. Nečekáme, že Sparta proti nám bude něco měnit na stylu hry, se kterým je úspěšná už od předminulé sezony,“ řekl asistent Ondřej Prášil.

Sparta prohrála jediné z minulých 20 vzájemných ligových utkání a s Teplicemi v nejvyšší soutěži desetkrát po sobě bodovala. Letenští venku v lize v Teplicích desetkrát po sobě neprohráli, poslední dva vzájemné odehrané zápasy ale Na Stínadlech skončily remízou.

„Do první reprezentační přestávky nám zbývá odehrát 11 zápasů, takže potřebujeme všechny hráče. Bude se to ještě trochu točit. Ale nevím, jestli budeme hráče rotovat v každém utkání. Musíme plnit své úkoly, máme před sebou hodně zápasů v české lize i v předkolech pohárů. Musíme dál vyhrávat,“ uvedl Lars Friis.

Sobota 27. července od 20.00 hodin: SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice

Slavia, která v úvodním kole remizovala na stadionu Slovácka bez branek, prohrála jediný z posledních 13 odehraných vzájemných ligových zápasů. Doma dokázala České Budějovice porazit třináctkrát po sobě.

„Výkon na Slovácku nebyl úplně ideální, rozebrali jsme si ho. Chyběla větší nabídka, náběhovost. Chyby jsme si ukázali, věřím, že vše, co jsme si vytkli, zlepšíme. Chceme se v zápase s Budějovicemi prezentovat jinak. Dynamo má dobré individuality, Suchana, Zíku, Šiguta. Mladí kluci, dobří do poslední třetiny hřiště. Musíme si na ně dát pozor. Na první domácí zápas se moc těšíme, bude vyprodáno. Doufám, že předvedeme dobrý výkon a vyhrajeme,“ řekl asistent trenéra Milan Kerbr.

České Budějovice v úvodním kole prohrály s Olomoucí 0:2 a v lize pětkrát – bez baráže – po sobě nezvítězily. Dynamo venku v lize 28 utkání po sobě nevyhrálo. Trenér Jihočechů Jiří Lerch hrával za Slavii a v roce 1996 s ní získal ligový titul.

„Určitě jsme chtěli první duel vyhrát, ale porážka nás nerozhodí. Jsme připraveni na další utkání. Zápas v Edenu je jeden z těch největších, který můžeme v sezoně odehrát, moc se na to těšíme. Nejedeme to do Prahy jenom odehrát. Jedeme Slavii potrápit a udělat maximum pro úspěšný výsledek,“ uvedl Lerch.

Sobotní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME