02.10.2021

Dvougólový Beauguel pomohl Plzni ke skalpu Zlína

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně si upevnili vedoucí pozici ve FORTUNA:LIZE, v jejím 10. kole zdolali Zlín 2:1. Oba domácí góly vstřelil Jean-David Beauguel. Na jeho proměněnou penaltu z šesté minuty rychle odpověděl Lukáš Vraštil, francouzský útočník poté v 84. minutě rozhodl. Viktoria vyhrála deváté utkání v nové sezoně nejvyšší soutěže. Ševci nebodovali počtvrté v řadě.

Nejlepší ligový trenér za září Michal Bílek dovedl Plzeň k dalším třem bodům, Viktoriáni porazili Zlín 2:1. „Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale byla tam spousta věcí, na kterých musíme zapracovat a zlepšit se. Bylo tam hodně nepřesností, máme teď čtrnáct dní na potrénování,“ řekl po svém 200. odkoučovaném utkání v naší nejvyšší soutěži.

Zlín byl Plzni vyrovnaným soupeřem, na body to ale po prohře 1:2 nestačilo. „Gól v závěru vždycky zamrzí. Zvlášť když kluci takhle dřeli a podali srdnatý výkon. Snažili jsme se z brejkových situací vytěžit víc, ale Plzeň zaslouženě zvítězila,“ hodnotil zlínský trenér Jan Jelínek v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Jean-David Beauguel. „Nehráli jsme dobře, poslední tři čtyři zápasy to není ono. A vždycky nebudeme mít takové štěstí, musíme se zlepšit. Když dostaneme gól nebo má soupeř několik šancí, jdeme mentálně dolů. Musíme na tom zapracovat,“ řekl po výhře 2:1, kterou podepsal dvěma vstřelenými brankami.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME