30.01.2024

Dynamo díky Mandátově hattricku srazilo Plzeň

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Desátou výhru za sebou si připsali hokejisté Pardubic. V dohrávce 32. kola Tipsport extraligy přehráli Plzeň 3:1. Všechny branky Východočechů, kteří v tabulce vedou s náskokem 11 bodů nad Spartou, vstřelil Jan Mandát.

Sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický ve studiu O2 TV Sport v rozhovoru s Janem Velartem přiblížil, jak je to s možným příchodem Dominika Pavláta z Plzně: „Je to pořád stejné. Obě strany si musí zvážit priority, se kterými chtějí jít do konce sezony. A buďto se v tom kluby potkají, nebo ne. Dominik předvádí skvělé výkony, měli jsme ale vytipovaných více gólmanů, nejen z České republiky. Když míříte na nejvyšší pozice, chcete mít každý post posichrovaný.“ Také prozradil, proč se nechystají posílit tým kanadskými hráči, nebo zda jejich aktivity na přestupovém trhu mění zranění některých hráčů.

Jak situaci okolo brankáře Dominika Pavláta vidí sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák? „Ta jednání vedou majitelé a já jim pouze dal svůj pohled. Za sportovní úsek jsem proti. Pakliže se majitelé rozhodnou jinak, tak mi nezbyde nic jiného, než to respektovat,“ vysvětlil. Jak se přestupy a strategie týmu vysvětluje fanouškům? A jak je to například s Timem Söderlundem, má o něj Plzeň zájem i dál?

Pardubice mají za sebou další výhru, Plzeň porazily 3:1. Všechny góly dal za tým Jan Mandát, který tak slaví hattrick. „Dnes se mu to povedlo. Hrajeme týmově, máme silné lajny a každá může rozhodnout, což se potvrdilo. Dnes hrál celý útok velmi dobře. Kluci makali celý zápas a za to jim děkuju,“ chválil trenér Marek Zadina v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Trápení Plzně dál pokračuje, z Pardubic odjíždí po prohře 1:3 bez bodu. „Šance jsme tam i v minulých zápasech měli, na góly se ale nadřeme. Bohužel to je náš problém. Ve třetí třetině se nám povedlo srovnat, bohužel jsme ale dostali dva góly ze standardní situace po buly. To je pak těžké srovnávat,“ vysvětluje trenér Petr Kořínek.

HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
5. Mandát (Poulíček), 49. Mandát (Poulíček), 59. Mandát – 41. Jansa (Lev). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8329.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, J. Kolář, Hájek, Vála, Bučko – Hyka, T. Zohorna, Pánik – Radil, R. Kousal, Paulovič – Říčka, Poulíček, Mandát – Herčík, Rákos, T. Urban. Trenér: Zadina.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj – Zámorský, Malák, Piskáček, Michal Houdek, Laakso, Skok – Rekonen, Mertl, Holešinský – Lev, Jansa, Schleiss – Matýs, Benák, Söderlund – P. Straka, Soukup, K. Hrabík. Trenér: Kořínek.

Výsledek úterní dohrávky 19. kola Tipsport extraligy

HC Vítkovice Ridera – Banes Motor České Budějovice 1:2 (1:0, 0:2, 0:0).
Branky a nahrávky:
6. Roberts Bukarts – 21. Harris (Ordoš, Kubík), 32. Koláček (M. Toman, Gulaši). Rozhodčí: Hradil, Šír – Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3511.
HC Vítkovice Ridera: Klimeš – Grman, Percy, L. Kovář, Mikuš, Prčík, Auvitu, R. Jeřábek – Lakatoš, Chlán, Vondráček – P. Zdráhal, M. Barinka, Fridrich – Peterek, Krieger, Roberts Bukarts – M. Kalus, Claireaux, Kotala. Trenér: Trnka.
Banes Motor České Budějovice: Strmeň – Vráblík, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Hovorka, Gulaši, Štich – Ordoš, Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Harris, Kubík – Vopelka, M. Hanzl, Valský – Chlubna, Koláček, M. Toman. Trenér: Čihák.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME