24.04.2024

Dynamo opanovalo pátý finálový duel s Oceláři

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic porazili v pátém zápase finále play off Tipsport extraligy Třinec 3:0. V sérii vedou 3:2 a v pátek mohou na ledě Ocelářů získat sedmý mistrovský titul v historii klubu.

Dynamo si klíčový náskok proti úřadujícím šampionům, kteří usilují o pátý zisk Masarykova poháru v řadě, vypracovalo ve druhé třetině. V rozmezí pěti minut se střelecky prosadili Lukáš Radil, Lukáš Sedlák a Martin Kaut. Brankář Roman Will udržel potřetí v play off čisté konto.

„Dneska jsme odehráli dobrý zápas a získali tak důležitý bod, který jsme na domácím ledě získat chtěli. Jsme rádi, že jsme to zvládli a jedeme dál. Kluci hráli výborně, zápas zvládli a odmakali ho. Roman byl dneska skvělý. Podržel nás a já mu za to děkuji,“ chválil brankáře trenér Marek Zadina v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Lukáš Radil odehrál v sezoně proti Třinci devět zápasů, ve kterých získal šestnáct bodů! A v pátém finálovém utkání pomohl gólem k důležité výhře Pardubic: „Dneska jsme si to pohlídali, jak vepředu, tak i vzadu. Podařilo se nám dát první gól, hned vzápětí druhý, což nás ohromně nakoplo. Druhá třetina od nás byla skvělá a tu třetí jsme si už podrželi.“

„I když ten zápas pro nás dobře nedopadl, tak se na to musíme koukat pozitivně. Byly tam situace i možná brankové šance, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř dal tři góly, my nedali ani jeden. Soustředíme se už na další zápas,“ zhodnotil třinecký trenér Zdeněk Moták. Co v rozhovoru s Janem Hrabalem řekl na střídání brankářů během utkání?

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 3:0, 0:0).
Branky a nahrávky:
30. Radil (T. Zohorna, D. Musil), 31. Sedlák (Hyka, Čerešňák), 35. M. Kaut (Košťálek, Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála, od 60. navíc Houdek – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, M. Kaut – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.
HC Oceláři Třinec: Kacetl (35. Mazanec) – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, M. Roman – Kurovský. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME