14.10.2022

Hokejová klasika: Kladno vyzve Spartu

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport

Na jistě další parádní podívanou se mohou těšit hokejoví fanoušci. Rytíři Kladno hostí na svém stadionu svého největšího rivala – pražskou Spartu. Předzápasové studio startuje v 17.00 hodin.

Kladenští se trápí střelecky, neskórovali už 223 minut a 32 sekund. Posledním úspěšným střelcem byl Jakub Klepiš při domácí porážce 1:2 s Třincem na konci září. Následovaly další tři neúspěchy a herní pohoda z úvodu sezony je ta tam.

„Dlouho jsme nedali gól. Co nám tam na začátku sezony padalo, to teď končí na tyčce nebo břevnu. Odčinit to můžeme jen naší tvrdou prací,“ prohlásil útočník Matěj Beran, jenž v prvních čtyřech zápasech sezony vstřelil pět branek a od té doby na svůj další gólový zásah čeká.

Sparta se v úterý rozloučila pro tuto sezonu s Ligou mistrů domácí porážkou 3:6 s finským Jukuritem. V extralize bodovali Pražané pětkrát za sebou, z toho čtyři duely vyhráli a čelo tabulky mají v dohledu. „Nelepšíme se. Všichni nás pasují do role favorita, ale zatím to moc nepotvrzujeme,“ připustil brankář Jakub Kovář.

Zápas na ČEZ Stadionu poutá pozornost i soubojem trenérů. Kladenský celek vede od tohoto ročníku Otakar Vejvoda mladší, sparťany převzal jeho bývalý parťák z legendární „Blue Line“ Pavel Patera.

„S expertem Romanem Málkem nejprve rozebereme příčiny kladenských neúspěchů v posledních zápasech, srovnáme výkonnost brankářů Landona Bowa a Adama Brízgaly. Je zřejmé, že se podíváme i do sparťanského brankoviště na Jakuba Kováře. Našim postřehům neunikne ani kapitán Sparty Michal Řepík,“ pronesl moderátor studia Jan Homolka a doplnil, že reportérka utkání Tereza Kubíčková před zápasem pohovoří s Matějem Beranem a Michalem Řepíkem.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME