11.02.2024

Hradec Králové vedl o dvě branky, přesto s Bohemians pouze remizoval

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Čtyři branky viděli fanoušci nedělního utkání FORTUNA:LIGY, Hradec Králové měl po trefách Čiháka a Vašulína nakročeno k vítězství nad Bohemians, jenže Pražané v závěru zápasu po dvou zásazích Shejbala srovnali.

„Votroci“ na svém stadionu v nejvyšší soutěži nezvítězili počtvrté za sebou, Bohemians venku naplno bodovali v jediném z posledních osmi ligových zápasů a získali tam jen 11 z celkových 24 bodů v ročníku.

„Bohužel jsme nezvládli dva osobní souboje. Po dvou ztrátách míče dokázala Bohemka vyrovnat, takže škoda pro nás. Je to poučení, že se utkání dohrává až do konce a to hlavně s maximálním důrazem v osobních soubojích,“ kritizoval trenér Hradce Králové Václav Kotal. Co v rozhovoru s Denisou Doležalovou na stav hřiště?

Filip Čihák dal v utkání proti Bohemians svůj první gól v dresu Hradce Králové, spokojený ale po zápase nebyl: „Za stavu 2:0 jsem si říkal, že už to můžeme zvládnout. Za mě to, co se stalo, se stávat nesmí. Už to bylo s Ostravou, kdy jsme tady ztratili zápas, ve kterém jsme vedli. Musíme si k tomu něco říct, tohle by se nemělo stávat.“

Bohemians v Hradci ještě v 80. minutě prohrávali 0:2, povedlo se jim ale střídání a odváží si díky trefám Jana Shejbala cenný bod. „Když dá hráč dva góly, tak je to milý. U něj je důležitý když je zdravý. A když je, tak je to nadstandardní hráč. Určitě jsme si tady šance vytvořili, takže jsem si říkal, že to nemůže trvat dlouho. Apelovali jsme na hráče, že gól určitě přijde,“ přiznal trenér Bohemians Jaroslav Veselý. Co říká na žlutou kartu, kterou mu hlavní sudí udělil?

Jan Shejbal se trefil po dvou letech a zajistil Bohemians svými dvěma góly cenný bod: „I když jsem šel na netypickou pozici, tak se to dneska povedlo. Trenér mě tam poslal se záměrem dát gól a nějak to vyšlo, takže jsem rád.“

FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 2:2 (1:0).
Branky:
32. Čihák, 74. Vašulín – 80. a 83. Shejbal. Rozhodčí: Radina – Váňa, Pfeifer – Kocurek. Žluté karty: Čmelík, Leibl – Hůlka, Hybš, Veselý (trenér), Shejbal. Diváci: 6118.
FC Hradec Králové: Zadražil – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kučera, Kodeš, Horák – Šašinka (66. Pudhorocký), Pilař (79. Krejčí) – Vašulín. Trenér: Kotal.
Bohemians Praha 1905: Reichl – Křapka, Vondra, Hybš – Köstl (67. Mužík), Hůlka, Beran (90.+7 Kadlec), Kovařík – Kozák (90.+2 Huf), Prekop (67. Shejbal) – Ristovski (90.+7 Jindřišek). Trenér: Veselý.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME