15.06.2024

Jakub Pešek bude pokračovat ve Spartě, prodloužil s ní smlouvu

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Třicetiletý záložník Jakub Pešek bude pokračovat ve Spartě. Letenský klub na svém webu oznámil, že se svým odchovancem prodloužil smlouvu, bližší podrobnosti nezveřejnil. Člena širšího kádru fotbalové reprezentace předloni v srpnu zbrzdilo vážné zranění.

Rodák z Chrudimi odehrál za národní tým 14 zápasů a vstřelil v nich pět gólů. Byl v kádru pro minulé Euro. Naposledy za reprezentaci nastoupil před dvěma lety ve Španělsku v Lize národů.

Jakub Pešek se po štacích v Českých Budějovicích a Liberci vrátil v červnu 2021 do Sparty. První sezona mu vyšla, na začátku další byl také v sestavě nového kouče Briana Priskeho. V utkání čtvrtého kola v Mladé Boleslavi však nešťastně došlápl a musel podstoupit operaci křížového vazu v kolenu. Zdravotní pauza trvala celý ročník, na jehož konci přišla náplast v podobě oslav mistrovského titulu.

Na trávník se vrátil po deseti měsících vynucené pauzy. V uplynulé ligové sezoně odehrál dvacet utkání. K obhajobě titulu přispěl dvěma brankami a asistencí, Letenští navíc zvítězili také v domácím poháru. Celkem odehrál Pešek v nejvyšší soutěži 160 utkání a připsal si v nich 24 branek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME