27.05.2024

Jan Kliment odchází z Plzně

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalista Jan Kliment po dvou letech opouští Viktorii Plzeň. Třicetiletému útočníkovi na západě Čech končí se závěrem sezony smlouva a prvoligový klub ji s ním neprodlouží.

Jan Kliment přišel do Plzně předloni v červnu a jeho nejzářivější moment v dresu Viktorie nastal o dva měsíce později v odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů proti Karabachu. Přestože si v utkání poranil sval, zůstal na hřišti a v 73. minutě zajistil Západočechům vítězství 2:1 a postup do skupinové fáze.

Bývalý český reprezentant za dva roky odehrál v dresu Viktorie 56 soutěžních zápasů a připsal si devět gólů. Jednu branku dal i ve skupině Ligy mistrů v domácím utkání proti Bayernu Mnichov. V této sezoně nepatřil do základní sestavy, v poslední době ho trápily zdravotní problémy.

„Honza se nesmazatelně zapsal do historie klubu. Na jeho gól proti Karabachu se nedá zapomenout. Nyní jsme se ale rozhodli, že půjdeme jinou cestou,“ uvedl sportovní ředitel Viktoria Daniel Kolář.

„Chtěl bych poděkovat všem fanouškům i celému klubu za krásné a nezapomenutelné chvíle, které jsme tady za dva roky prožili. Zahrát si Ligu mistrů je snem každého hráče, každého kluka a já jsem si to tady splnil. Našel jsem si tady i spoustu kamarádů, které vždy rád uvidím, a přeju Viktorce i nadále co nejvíce úspěchů,“ uvedl hráč s pěti starty za reprezentační A tým.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME