19.08.2023

Liberec přetlačil Pardubice

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Liberce v pátém kole FORTUNA:LIGY doma porazili Pardubice 1:0. Zápas rozhodl ve 13. minutě Christian Frýdek.

Severočeši v úvodním dějství dvakrát trefili břevno, hosté po změně stran jednou tyč. Slovan zvítězil poprvé po třech duelech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce poskočil na šesté místo. Liberečtí porazili Pardubice po dvou zápasech a doma s nimi ve čtyřech ligových duelech ještě neprohráli.

Trenérovi Východočechů Radoslavu Kováčovi nevyšel souboj proti klubu, za který hrával, a jeho svěřenci utrpěli už třetí porážku v sezoně.

„S výsledkem musím být spokojený. Na šance jsme byli jednoznačně lepší, v držení míče a mezihře zase Pardubice. Po našich posledních zápasech je vidět na mužstvu určitá nervozita, chybí nám hráči a projevuje se to v neproměňování vyložených šancí a pak v závěru, kdy mužstvo nechce ztratit,“ přiznal liberecký trenér Luboš Kozel v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Liberecký Christian Frýdek vsítil jako jediný branku v zápase proti Pardubicím. Při gólové akci ale narazil do branky a zranil se, kvůli čemu později střídal. „Když jsem šel pak do sprintu, tak mě v tom píchalo. Říkal jsem si, že nemá cenu být na hřišti, když nejsem stoprocentní. Jsem rád, že jsme to dneska zvládli za tři body. To je pro nás nejdůležitější,“ prozradil.

Pardubice nenavázaly na výhru z minulého kola a odjíždí z Liberce s prázdnou. „Jsem zklamaný, že jsme dostali gól. A Liberec pak měl ještě další dvě šance. Od té doby jsme byli lepší, ale góly jsme nedali. Zasloužili jsme si minimálně bod. Čekal jsem víc agresivity do toho, měli jsme si vytvořit víc šancí,“ hodnotil zápas trenér Východočechů Radoslav Kováč.

FC Slovan Liberec – FK Pardubice 1:0 (1:0).
Branka:
13. Frýdek. Rozhodčí: D. Černý – Volf, Pospíšil – Berka. Žluté karty: Prebsl – Hlavatý. b1858.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Chaluš, Mikula – Ghali, Doumbia, Varfolomejev, Preisler (72. Fukala) – Frýdek (52. Penner, 90. Purzitidis), Tupta (90. Horský) – Kulenovič (72. Rabušic). Trenér: Kozel.
FK Pardubice: Budinský – Surzyn, Halinský, Donát, Tischler (80. Zlatohlávek) – Vacek (65. Šimek) – Patrák (75. Sychra), Darmovzal, Hlavatý, Pikul (46. Matoušek) – P. Černý (65. Krobot). Trenér: Kováč.

Karviná vydřela remízu s Jabloncem

Fotbalisté Jablonce remizovali v Karviné 1:1 a dál čekají na premiérovou výhru v sezoně pod trenérem Radoslavem Látalem.

Slezský nováček bodoval po třech porážkách za sebou. Hosty poslal do vedení v 56. minutě z penalty Miloš Kratochvíl, šest minut před koncem vyrovnal střídající Nigerijec Adeleke Akinyemi svým prvním gólem v české nejvyšší soutěži. Slezané neporazili Jablonec v nejvyšší soutěži neporazili poosmé za sebou od prosince 2018.

MFK Karviná – FK Jablonec 1:1 (0:0).
Branky:
84. Akinyemi – 56. Kratochvíl z pen. Rozhodčí: Zaoral – Caletka, Hurych – Zelinka. Žluté karty: Papalelé, Ezeh, Memič, Ražnatović – Houska, Čanturišvili, Martinec, Hurtado. Diváci: 2340.
MFK Karviná: Ciupa – Mikuš, Krčík, Svozil, Ražnatović (84. Bederka) – Boháč (63. Bartl), Žák (71. Čavoš) – Memič, Ezeh (71. Málek), Papalelé – Doležal (63. Akinyemi). Trenér: Luhový.
FK Jablonec: Hanuš – Tekijaški, Martinec, Hurtado, Polidar – F. Souček, Houska (75. Hübschman) – Černák (75. Slávik), Kratochvíl, Čanturišvili (90.+4 Jovović) – Drchal (67. Pleštil). Trenér: Látal.

Mladá Boleslav v devíti uhrála bod v Uherském Hradišti

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v souboji sousedů v tabulce na Slovácku 2:2, když oba góly vstřelili v oslabení.

Domácí poslal do vedení v 11. minutě Filip Vecheta, ve 39. minutě byl vyloučen hostující útočník Matěj Pulkrab, ale Středočeši se prosadili i v deseti. Daniel Mareček v nastavení první půle srovnal a v 53. minutě otočil skóre. Hosté o výhru přišli až v nastavení, kdy střídající Jan Kalabiška potrestal chybu brankáře Matouše Trmala. Poté dostal červenou kartu i mladoboleslavský Benson Sakala. Hosté jsou v neúplné tabulce čtvrtí, Slovácku rovněž s osmi body patří pátá příčka.

Středočeši přicestovali do Uherského Hradiště bez útočníka Vasila Kušeje, který je momentálně postaven mimo tým. Podle informací serveru www.iSport.cz český reprezentant do 21 let míří do nizozemského Utrechtu a čeká se na doladění přestupu mezi kluby.

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1).
Branky:
11. Vecheta, 90.+2 Kalabiška – 45.+2 a 53. Mareček. Rozhodčí: Rouček – Podaný, Arnošt – Adámková. ŽK: Havlík – Trmal, Kulič (trenér). Černé karty: 39. Pulkrab, 90.+4 Sakala (oba M. Boleslav). Diváci: 3992.
1. FC Slovácko: Heča – Hofmann (76. Trávník), Daníček, Kadlec – Sinjavskij, Valenta (46. Kalabiška), Havlík, Doski (63. Holzer) – Petržela (63. Juroška), Kim sun-ping (46. Mihálik) – Vecheta. Trenér: Svědík.
FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka (90.+5. Kubista), Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský (65. Hilál), Sakala – Jawo (46. Poulolo), Mareček (65. Šimek), Mašek (75. Ladra) – Pulkrab. Trenér: Kulič.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME