26.03.2024

Litvínov postoupil přes Brno a po devíti letech slaví semifinále

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Litvínova porazili v šestém utkání čtvrtfinále play off extraligy doma Kometu Brno 4:1, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a poprvé od zisku historického titulu v roce 2015 postoupili mezi nejlepší čtyři.

Svým druhým hattrickem v kariéře v nejvyšší soutěži se na tom podílel útočník Petr Koblasa. Kometa čeká na semifinálovou účast od roku 2019 a stejně jako loni se rozloučila ve čtvrtfinále.

O soupeři Vervy pro boj o finále rozhodne poslední nedohraná série mezi Třincem a Českými Budějovicemi. V případě čtvrtečního postupu Slezanů budou hrát Severočeši s Pardubicemi, při úspěchu Motoru by narazili na pražskou Spartu.

„Naše mužstvo má ve svém středu zkušené hráče, ale troufám si říct, že Kometa jich má mnohem víc. Ale to, jak naši hráči týmově odpracovali celou sérii, tak klobouk dolů před nimi,“ pochvaloval si litvínovský trenér Karel Mlejnek. S kým by se nejradši setkal v semifinále? I to prozradil v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Litvínovský Petr Koblasa dnes patřil mezi nejdůležitější hráče na ledě, hattrickem pomohl svému týmu zvítězit nad Brnem a postoupit do semifinále: „Jsem za to hrozně rád, že to klaplo. A samozřejmě za to, že jsme postoupili. Je to obrovská úleva. Jsme hrozně rádi, že jsme to uhráli, protože na rozhodující zápas do Brna už se nám nechtělo.“

„Blahopřejeme soupeři k postupu do semifinále. Je to škoda. Jako kdybychom byli zastrašeni z toho udělat ten krok a vrátit se zase domů. Nepovedl se nám začátek, pak jsme dali kontaktní gól. Vypadalo to, že nabíráme dech, ale dostali jsme hned další střídání gól na 1:3 a to nám zlomilo vaz. Chtěli jsme, tlačili jsme se, ale v momentech, kdy máme být klidnější, tak vždycky někde zazmatkujeme. To nás stálo sérii,“ zhodnotil utkání trenér Jaroslav Modrý.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 2:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
6. Koblasa (O. Kaše, D. Kaše), 10. M. Sukeľ (Hlava), 26. Koblasa (O. Kaše), 38. Koblasa (Abdul, Baránek) – 26. Moses. Rozhodčí: Hradil, Šindel – Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5944 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
HC Verva Litvínov: M. Tomek – Jaks, Zīle, Demel, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše, D. Kaše, Koblasa – Hlava, M. Sukeľ, Kirk – Abdul, Jurčík, A. Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.
HC Kometa Brno:­ D. Furch – Gazda, Kučeřík, Holland, Ščotka, Moro, L. Kaňák, od 58. navíc Osburn – Moses, Kollár, K. Pospíšil – Flek, Cingel, Zaťovič – A. Zbořil, Marcinko, Kohout – J. Kos, Vincour, Okál. Trenér: Modrý.

Série Třince s Českými Budějovicemi rozhodne sedmý zápas!

Hokejisté Motoru porazili v šestém utkání čtvrtfinále play off extraligy Třinec 3:0. Proti obhájci titulu, který útočí na páté zlato v řadě, tak uspěli potřetí za sebou. O postupujícím rozhodne ve čtvrtek sedmý zápas v Třinci.

Vítězný gól dal už v čase 0:27 Milan Gulaš, skóroval již posedmé v letošních vyřazovacích bojích. Další branky přidali Jáchym Kondelík a v závěru Jakub Valský. První nulu v letošním play off vychytal Dominik Hrachovina.

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).
Branky a nahrávka:
1. Gulaš (M. Doudera), 12. Kondelík, 57. Valský. Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SR) – Zíka, Rampír. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši – Gulaš, Kondelík, Ordoš – D. Simon, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, Čacho, A. Nestrašil – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, D. Voženílek – Hrehorčák, M. Roman, Dravecký. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME