Včera

Lukáš Vorlický musí na operaci s kolenem, v sezoně si už nezahraje

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Záložník pražské Slavie Lukáš Vorlický musí podstoupit operaci kolena. Dvaadvacetiletý fotbalista kvůli tomu přijde o zbylou část sezony, uvedl klub na svém webu.

Lukáš Vorlický působil od 15 let v mládežnické akademii Bergama. Během angažmá v Itálii ho opakovaně trápily problémy s kolenem a musel na několik operací. V předminulé sezoně si připsal coby střídající hráč tři starty v Serii A.

V únoru přestoupil do Edenu a podepsal smlouvu do června 2027. Odchovanec Zbrojovky Brno v té době rehabilitoval po operaci kolena a jarní část strávil v "béčku" Slavie, jemuž pomohl k návratu do druhé ligy.

V této sezoně stihl šest krátkých startů za A tým. V září se dočkal i nominace do reprezentační jednadvacítky, kvůli zranění ale nenastoupil. Koleno mu nyní podle jeho slov neumožňuje hrát.

„Budu muset podstoupit další zákrok. Chtěl bych říct, že za to nemůže nikdo z nás. Nemůže za to Slavia, nemůže za to reprezentace, z které jsem kvůli tomu odjel. Nemůžu za to ani já. Je to věc, kterou aktuálně neovlivním. Ale budu dělat všechno, abych se zase vrátil. A byl tady před vámi co nejdřív,“ prohlásil Vorlický.

Nyní čeká na termín operace, kterou absolvuje zřejmě v Německu. „Měl bych být mimo celou sezonu, bohužel. Je to pro mě hodně těžké, nebudu skrývat, že mě to na chvilku sejmulo. Teď nad spoustou věcí přemýšlím, nicméně jsem přesvědčen o tom, že jakmile budu za sebou mít operaci, tak do sebe dostanu zase velkou motivaci,“ uvedl Vorlický.

Pohání ho touha znovu se předvést před slávistickými fanoušky: „To, jak se Slavia ke mně postavila, mi hodně pomohlo. Cítím od všech podporu, že jsou v tom všichni se mnou. To, že jsem v Edenu nastoupil, sice jen čtyřikrát, před takovými fanoušky na takovémto stadionu, pro mě byl obrovský zážitek. To je to, co mě bude zase hnát dopředu. Abych se znovu vrátil a mohl to zase zažít. Věřím, že toho máme před sebou společně ještě spoustu.“

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME