05.07.2024

Marek Soukup přijde po autonehodě o celou extraligovou sezonu

HC Škoda Plzeň

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Dvacetiletý plzeňský útočník Marek Soukup se vážně zranil při autonehodě a ze zdravotních důvodů nenastoupí do celé sezony Tipsport extraligy. Západočeský klub oznámil na svém webu, že hráč je již ve Fakultní nemocnici Lochotín mimo ohrožení života, jeho blíže nespecifikovaný zdravotní stav ale bude vyžadovat dlouhou rekonvalescenci.

„Všem v klubu je velice líto, co se Márovi přihodilo. Je to důležitý člen našeho týmu a jeho nepřítomnost bude citelná. Sport však v tomto musí stranou a jsme odhodláni poskytnout jak Markovi, tak jeho rodině veškerou potřebnou podporu, aby se mohl co nejdříve zotavit do plného zdraví,“ uvedl generální manažer Škody Martin Straka.

Mládežnický reprezentant a účastník předloňského mistrovství světa do 18 let Soukup byl dosud primárně hráčem plzeňské juniorky, ale za extraligový A tým už nastoupil v uplynulých dvou sezonách do 31 zápasů základní části, v nichž si připsal dvě asistence. Letos zasáhl i do tří zápasů play off a vstřelil v něm svůj první gól v nejvyšší domácí soutěži.

O2 TV Sport přeje Marku Soukupovi úspěšnou rekonvalescenci klidné uzdravení!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME