18.06.2024

Maroš Jedlička míří do Brna

HC Kometa Brno / Václav Trávníček

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Slovenský útočník Maroš Jedlička se stal novou posilou hokejistů Komety Brno. Jednadvacetiletý rodák z Trnavy hrál ve slovenské extralize za Zvolen, celou uplynulou sezonu však musel vynechat ze zdravotních důvodů. V Kometě už Jedlička působil v mládeži. O jeho příchodu informoval klubový web.

„Potěšilo mě, že Kometa projevila zájem. Měl jsem sice nějaké další nabídky, ale vždycky jsem měl sen, že se do Brna vrátím. Jako malý kluk jsem tady hrál a vnímal tu obrovskou fanouškovskou podporu. Říkal jsem si, že jednou bych to chtěl zažít na vlastní kůži a jsem za to vděčný,“ řekl Maroš Jedlička. Ve slovenské extralize má na kontě za čtyři sezony ve 131 zápasech včetně play off 87 bodů za 38 branek a 49 asistencí.

Jedličku, kterého draftovalo v NHL v roce 2023 v 7. kole na 219. pozici Colorado, o celý uplynulý ročník připravilo zranění. „Od března trénuju, jsem maximálně připravený hrát zápasy, na které se moc těším. Vlastně už koncem sezony jsem byl připravený hrát, ale na farmě mě nechali jen trénovat, do zápasů mě v rozjeté sezoně v Coloradu už nepustili,“ uvedl Jedlička.

Účastník dvou mistrovství světa dvacítek sehrál v sezoně 2022/23 osm zápasů za slovenskou reprezentaci a nasbíral čtyři body za tři trefy a jednu asistenci.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME