03.02.2024

Nejde pouze o fotbal: O2 TV Sport odvysílá duel Slavia – Zlaté Moravce

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie přivítají v posledním přípravném utkání před jarní částí sezony na svém stadionu FC ViOn Zlaté Moravce. Tento duel, jenž pojí zajímavý příběh, přinese O2 TV Sport přímým přenosem v neděli 4. února 2024 od 14.50 hodin.

Slávisté původně zvažovali odehrát generálku proti Slovanu Bratislava, jenže ten na zahraničním soustředění nastoupil k duelu s Dynamem Moskva. Ruské kluby byly krátce po začátku války na Ukrajině vyřazeny ze soutěží UEFA. Evropské týmy s nimi nehrají ani přípravné zápasy. Jenže nastoupil na kempu v Kataru proti týmu z hlavního města Ruské federace, a tak Slavia přípravný duel s vedoucím celkem slovenské nejvyšší soutěže odvolala.

A jak vzniklo konání utkání se Zlatými Moravci? Když Slavia na sociální síti X informovala, že neplánuje přípravné utkání se Slovanem Bratislava, Moravce zareagovaly: „Sme pripravení Slovan nahradiť.“

A slovo dalo slovo… Výtěžek ze vstupného, které začne na 100 Kč, poputuje skrze sbírku Nadačního fondu Slavie přímo na pomoc na Ukrajině. Společně s neziskovou organizací Post Bellum a ukrajinským velvyslanectvím v České republice, kteří organizují sbírku Pomozte Ukrajině s Pamětí národa, budou vybrané finanční prostředky poskytnuté na nákup terénních sanitek a dalšího zdravotnického vybavení.

Utkání s ViOnem je pro Slavii generálkou na FORTUNA:LIGU. V dosavadních čtyřech přípravných duelech třikrát vyhrála a jednou remizovala. Minulý týden v sobotu v rámci soustředění v Algarve odehrála dvojutkání s týmem Peking Čung-che Kuo-an, v prvním duelu jej porazila 3:1, ve druhé se s vítězem Čínské superligy z roku 2009 rozešla bez branek.

„Oba duely probíhaly podobně, chtěli jsme se hlavně držet na míči. Kluci mají v nohách obrovské dávky kilometrů, jsou unavení. Z části se to přeneslo i do zápasů, ačkoli větší část z nich jsme kontrolovali. Výhrou měly skončit jednoznačně oba, několikrát jsme trefili tyčku nebo špatně vyřešili jasnou příležitost. Chybějící lehkost v zakončení je jednoznačným odrazem únavy, klukům nic nevyčítáme. Herní stránka byla sama o sobě na velmi vysoké úrovni, což je důležité. Teď máme čtrnáct dní, abychom vše před startem jara zoptimalizovali. Věřím, že všechno bude tak, jak má,“ řekl po dvojzápase asistent trenéra Zdeněk Houštecký pro www.slavia.cz.

Koncem ledna Slavii posílil David Zima, jenž se po dvou a půl letech v FC Turín vrátil do týmu, s nímž získal dva mistrovské tituly. Třiadvacetiletý reprezentační obránce se Slavií podepsal smlouvu do června 2028.

„Ze Slavie jsem nikdy vlastně úplně neodešel, protože jsem zůstal ve skupině hráčů na WhatsAppu až doteď. Chtěl jsem ve skupině zůstat a dohodli jsme se, že mě tam nechají, abych mohl být s hráči a realizačním týmem v kontaktu, abych věděl, co se v klubu děje. Chci realizačnímu týmu a panu Tvrdíkovi poděkovat za to, co pro mě udělali. Jsem připraven pro Slavii udělat maximum, ať už na hřišti nebo jinde,“ pověděl po podpisu smlouvy pro web klubu.

Zlaté Moravce jsou v aktuální tabulce slovenské Niké ligy poslední se ziskem čtyř bodů z 18 utkání. Ani jednou nevyhrály, bodový zisk si připsaly po čtyřech remízách. Klub pořádá na utkání v Praze autobusový výjezd.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME