22.11.2022

NFL má před sebou zlomový okamžik sezony

New England Patriots

Redakce O2 TV Sport

Není žádným tajemstvím, že pokud chce být tým v sezoně úspěšný, musí správně načasovat formu před play off. A jedno starší rčení říká, že ta pravá sezona NFL startuje od týdne, kde je největší americký svátek, tedy Den díkuvzdání. Ten přichází právě v tomto týdnu a každý další zápas bude mít mnohem větší váhu než ten předešlý.

Ale vše popořadě. V jedenáctém týdnu také nebylo nouze o zajímavé zápasy a pokračující příběhy. New England Patriots odehráli defenzivní bitvu s New York Jets, když dvacet vteřin před koncem bylo skóre pouze 3:3. Pak však přišel punt Jets a jeden z nejhezčích infarktových momentů sezony. DB Marcus Jones zachytil punt a 84 yardovým returnem donesl míč až do endzone, čímž Patriots nakonec zvítězili 10:3. Kontroverze ale přišla po zápase, když QB Zach Wilson odmítl připustit, že se jeho útoku nedařilo, což nahněvalo nejen fanoušky Jets, ale i jeho vlastní spoluhráče. Dokonce hlavní trenér Robert Saleh zmínil, že do dalšího týdne bude přemýšlet, který QB bude startovat proti Bears.

V souboji dvou skvělých týmů NFC pak dominovali Cowboys, kteří porazili Vikings jednoznačně 40:3 a připsali si nejvyšší venkovní výhru v historii klubu. Podobně se dařilo i 49ers, kteří na Estadio Azteca v Mexiku deklasovali Arizonu Cardinals 38:10 a posunuli se na první místo v divizi NFC West. Definitivně tak ukončili mezinárodní sérii, která čítala pět zápasů mimo Spojené státy americké.

Ale zpět ke Dni díkuvzdání, tedy největšímu americkému svátku. Mimo milionů krocanů, kteří jsou podáváni na slavnostní večeři, patří také k tomuto svátku fotbal. Ve čtvrtek se místo klasického jednoho zápasu hrají zápasy tři, a vy si je všechny můžete vychutnat na našich obrazovkách. Tradičně se v nich na domácím stadionu představí Detroit Lions, kteří hostí domácí utkání na Den díkuvzdání už od roku 1934 a v tomto roce narazí na Buffalo Bills a také Dallas Cowboys, kteří s výjimkou dvou let hostí zápas na tento svátek od roku 1966. Třetí utkání pak bude souboj Minnestoy Vikings a New England Patriots, které uzavře sváteční nadílku fotbalu.

Tradicí těchto utkání je také vyhlašování nejlepších hráčů, kteří po zápase dostanou možnost užít si připravené krocany a hostinu od jednotlivých televizních společností. Uvidíme, kdo bude v tomto týdnu moci slavit vítězství, ale jedno je jisté. NFL po Dni díkuvzdání vstupuje do klíčové fáze základní části, kde bude každý zápas extrémně důležitý a prostor pro chybu minimální. Zde se bojuje o play off!

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME