25.01.2023

O složení konferenčních finále NFL je jasno!

Arrowhead Stadium

Redakce O2 TV Sport

V nejslavnější severoamerické soutěži zbývá odehrát poslední dva hrací dny letošní sezony. Jsou jimi konferenční finále a samozřejmě i Super Bowl LVII.

O tomto víkendu se rozhodlo o složení dvojic pro finálové zápasy jednotlivých konferencí. O trofej Lamara Hunta si to v AFC rozdají Chiefs a Bengals na Arrowhead Stadium v Kansas City, a v NFC to bude souboj Eagles proti 49ers na horké půdě ve Philadelphii. Které dva týmy se utkají v Super Bowlu s pořadovým číslem 57 se dozvíme v pondělí nad ránem.

Prvním postupujícím do konferenčního finále se stali hráči Kansas City Chiefs, kteří se ale pořádně nadřeli s překvapením letošní sezony, týmem Jacksonville Jaguars. Jags byli pro Chiefs rovnocenným partnerem a nebýt dvou turnoverů ve čtvrté čtvrtině, utkání se mohlo nakonec vyvíjet jiným směrem. Hráči Kansas City však ukázali svou vyspělost a postoupili do pátého konferenčního finále v řadě. Jedinou kaňkou na postupu je zranění hvězdného Patrika Mahomese, který si přivodil výron kotníku, a jeho mobilita v dalším týdnu bude značně omezena. Pro tým, který spoléhá na výkony svého quarterbacka, to je tak velmi vážná situace, která může znamenat v konferenčním finále rozdíl mezi výhrou a prohrou.

Eagles nastoupili do zápasu s Giants po týdenním volnu, které si mohli jako nejlepší tým konference NFC v prvním kole play off užít. Na jejich výkonu to však nebylo znát a o výsledku utkání rozhodli už v první polovině, kterou jasně opanovali 28:0. Jalen Hurts znovu velel téměř nezastavitelnému běhovému útoku Eagles, a ve skvělé formě se představila i obrana, která soupeři dovolila pouze jediný touchdown. Ve Philadelphii se tak mohou těšit na rozuzlení konference NFC, které se bude odehrávat na domácím stadionu Eagles.

Bills ani na třetí pokus, ve stejném počtu sezon, nepostoupí do Super Bowlu. Nad jejich síly byl Joe Burrow s Cincinnati Bengals. QB Josh Allen nenavázal na výkony ze základní části a domácí Bills nakonec v zasněženém Buffalu tahali celý zápas za kratší konec provazu. Nakonec z toho byla prohra 10:27 a pro Bills sezona končí. Po zápase byl viditelně frustrovaný WR Stefon Diggs, který dokonce chtěl odejít ze stadionu před týmovým huddlem v šatně. Bills jako velcí favorité nakonec předsezonní prognózy nenaplní, a sezona pro ně znovu končí ve druhém kole play off. Naopak Bengals budou hrát své druhé konferenční finále v řadě.

Posledním postupujícím do konferenčních finále se stali hráči San Franciska 49ers, kteří ve vyrovnaném utkání nakonec porazili Dallas Cowboys 19:12 a o postup do Super Bowlu si to rozdají s Eagles. Poslední výběr letošního draftu QB Brock Purdy, tak zůstává zatím neporažen a tým Kylea Shanahana stále živí svou šanci na první Super Bowl pro tým z Californie od roku 1995.

V neděli se tak rozhodně o postupujících do Super Bowlu. Znovu se můžete těšit na předzápasové Studio NFL a následně utkání Eagles proti 49ers od 21.00 hodin, po kterém bude následovat souboj Chiefs a Bengals, jakožto repríza loňského finále konference AFC, které je na plánu půl hodiny po půlnoci. V NFL tak zbývají tři zápasy, které rozhodnou o pořadí v letošní sezoně.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME