21.04.2024

Opět srovnáno: Pardubice nakonec ovládly čtvrtý finálový duel v Třinci

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém finále play off Tipsport extraligy v Třinci 6:2 a stav série je opět nerozhodný – 2:2.

Dynamo duel rozhodlo v přesilových hrách, ve kterých se prosadilo dvakrát. Úřadující mistr naopak nedokázal využít ani dvouminutovou výhodu pět na tři a nepotrestal žádný z osmi prohřešků soupeře. Dvěma góly se pod výhru hostů podepsal Martin Kaut.

Finálový boj bude pokračovat ve středu na východě Čech. Jisté je, že se bude hrát i v pátek v Třinci. Všechna utkání až do rozhodnutí o zisku mistrovského titulu nabídne v přímých přenosech O2 TV Sport.

„Jedeme dál. Před třetí třetinou jsme si řekli, že půjdeme do boje, a že nás nic nezlomí. Šli jsme na kontaktní gól, bohužel jsme ani v dlouhé čtyřminutové přesilovce gól nevstřelili. A to byl základní kámen našeho úrazu, že jsme nebyli schopni vstřelit branku v přesilové hře,“ přiznal trenér Zdeněk Moták v rozhovoru s Janem Hrabalem.

Co řekl pardubickému týmu trenér Marek Zadina těsně před příchodem na rozhovor s Terezou Kubíčkovou? „Potřeboval jsem hráčům a kolegům říct, že odvedli skvělou práci. A poděkovat jim za to. Jsme hrozně rádi, že jsme ten bod získali, a že se vracíme domů za stavu 2:2. A že našim skvělým fanouškům vezeme druhý bod,“ uvedl. A kdo ho naštval?

Jak zatím hodnotí finále Martin Kaut, který se gólem podílel na výhře Pardubic? „Je to vyhrocený, ale myslím si, že to k finále patří. My jsme rádi, že jsme tu urvali druhý bod. Ve středu se budeme snažit opakovat tento výkon. Třinec je hodně zkušený, vyhrál titul čtyřikrát po sobě a určitě má síly. Věřím ale, že jich máme víc,“ řekl jasně.

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 2:6 (1:1, 0:2, 1:3).
Branky a nahrávky:
6. Cienciala (L. Hudáček), 43. D. Voženílek (Nestrašil, Smith) – 8. Radil (Hyka, M. Kaut), 34. M. Kaut (Radil, Košťálek), 36. Vondráček (Poulíček), 59. A. Musil (Paulovič, D. Musil), 59. Poulíček (Sedlák), 60. M. Kaut (T. Zohorna, Paulovič). Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman – M. Růžička. Trenér: Moták.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála, od 59. navíc Houdek – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, M. Kaut – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME