29.10.2022

Pardubice po krásných trefách ovládly derby s Hradcem Králové

FK Pardubice / Radek Klier

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté posledních Pardubic ve 14. kole FORTUNA:LIGY zvítězili 3:1 nad Hradcem Králové a připsali si venku premiérové body v sezoně.

V mladoboleslavské Lokotrans Areně, kde hrají „Votroci“ domácí zápasy, se blýskl dvěma góly v 50. a 76. minutě Dominik Janošek. Vítěznou trefu dal v 71. minutě královéhradecký odchovanec Pavel Černý, za domácí skóroval pouze v 58. minutě Filip Kubala.

Pardubice, které venku v nejvyšší soutěži vyhrály po šesti porážkách, v neúplné tabulce ztrácí tři body na předposlední Zlín. Hradec Králové prohrál v lize po předchozích třech výhrách a nevyužil šanci dostat se na třetí místo. Královéhradečtí podlehli regionálnímu rivalovi poprvé v nejvyšší soutěži, v minulé sezoně skončily vzájemné duely 2:0 a 0:0.

Nejhorší ofenziva soutěže si výrazně vylepšila dosavadní bilanci devíti vstřelených branek. Hradec Králové doma prohrál po pěti zápasech, po vedoucí Plzni tam nyní podlehl i poslednímu celku tabulky.

„Pochválil bych celý mančaft, hrozně moc jsme to potřebovali. Je to jen jeden zápas, ale pro nás velmi důležitý. Chtěli jsme, aby se ty bodové nůžky do zimy moc neotevřeli,“ povídal spokojený kouč Pardubic Radoslav Kováč v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Dominik Janošek byl ústřední postavou východočeského derby. Prosadil se krásně z přímého kopu, potom přidal ještě jednu přesnou střelu a Pardubice nasměroval k výhře 3:1. „Co se týče gólů, tak to asi byla životní partie, dva góly jsem v lize ještě nedal. Převažuje ale radost ze třech bodů a týmového výkonu,“ hlásil pardubický záložník.

Vítězná šňůra Hradce Králové se přetrhla po čtyřech utkáních, v derby se o to postaraly Pardubice. Votroci rivalovi podlehli 1:3. „Přesně jsme věděli, jak se budou Pardubice prezentovat, ale neuměli jsme na to reagovat. Byly lepší, pohyblivější, možná i víc v emocích, daly do toho všecko, šly si pro vítězství,“ řekl smířlivě hradecký trenér Miroslav Koubek.

FC Hradec Králové – FK Pardubice 1:3 (0:0).
Branky:
58. Kubala – 50. a 76. Janošek, 71. Černý. Rozhodčí: Berka – Váňa, Machač – Szikszay. Žluté karty: Kodeš, Gabriel – Chlumecký, Vacek, Hlavatý. Diváci: 2019.
FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Rada (63. Ševčík), Kodeš (72. Rybička), Kučera, Ryneš – Kubala, Vašulín (63. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.
FK Pardubice: Markovič – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Kostka, Janošek (89. Koukola), Hlavatý (83. Mareš), Helešic (77. Sychra) – Černý (83. Tischler). Trenér: Kováč.

Baník nedal šanci Mladé Boleslavi

Fotbalisté Ostravy porazili Mladou Boleslav 3:1. O góly Baníku se postarali Michal Frydrych, Jiří Fleišmana a Ladislav Almási, hosté až v závěru snížili zásluhou střídajícího Lukáše Maška. Baník vyhrál pod Pavlem Hapalem druhé z posledních tří kol, Středočechy zdolal v nejvyšší soutěži popáté za sebou a je osmý. Boleslav nevyhrála čtvrté z posledních pěti kol a je jedenáctá.

FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0).
Branky:
22. Frydrych, 52. Fleišman, 59. Almási – 90. Mašek. Rozhodčí: Černý – Pečenka, Líkař – Kocourek. Žluté karty: Kaloč, Almási – Dancák. Diváci: 6232.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – J. Juroška (87. Sanneh), Frydrych, Pojezný, Fleišman – Cadu (71. P. Jaroň), Kaloč, Kuzmanović (71. Boula), Tetour (80. Mišković), Plavšić – Almási (80. Klíma). Trenér: Hapal.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Šimek, Suchý, Karafiát – Látal (58. Darmovzal), Mareček (84. Stránský), Kubista (67. Dancák), Pech, Fulnek – Ladra (84. Donát), Skalák (67. Mašek). Trenér: Hoftych.

Jablonec jasně přehrál České Budějovice

Fotbalisté Jablonce vyhráli nad Českými Budějovicemi 3:0. Severočechy poslal ve 29. minutě do vedení bývalý hráč Dynama Pavel Šulc, čtvrt hodiny před koncem se prosadil z penalty Jan Chramosta a ve čtvrté minutě nastavení uzavřel skóre střídající Michal Černák.

Jablonečtí v lize zvítězili po třech porážkách a v neúplné tabulce se posunuli na 10. místo. Domácímu kouči Davidu Horejšovi vyšel první zápas proti Dynamu, odkud v létě na sever Čech přišel a kde vedle trenéra působil i jako hráč. Jihočeši podruhé za sebou prohráli, venku v této sezoně nejvyšší soutěže teprve podruhé nebodovali a jsou třináctí.

FK Jablonec – SK Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0).
Branky:
29. Šulc, 76. Chramosta z pen., 90.+4 Černák. Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Paták – Klíma. Žluté karty: Houska, Kratochvíl – Sladký, Potočný, Čoudek. Diváci: 1811.
FK Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich, Akpudje – Šulc (86. Surzyn), Kratochvíl, Houska (90. Souček), Polidar – Jovović (80. Černák) – Chramosta, Sejk (86. Patrák). Trenér: Horejš.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Čolić (69. Matoušek), Čoudek, Králik, Skovajsa (46. Zajíc) – Sladký – Čmelík (80. Švec), Čavoš, Hellebrand, Sluka (46. Hora) – Potočný (58. Mršić). Trenér: Weber.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME