01.04.2024

Pardubice přetlačily Litvínov i podruhé

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Dynama porazili ve druhém semifinále play off Tipsport extraligy Vervu 3:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0.

Vítěznou branku vstřelil v čase 19:46 Tomáš Vondráček, vítězství domácích pojistili při power play Matej Paulovič a Patrik Poulíček. Čisté konto udržel Roman Will.

V sestavě domácích oproti předešlému duelu chyběl Pánik, poprvé v play off tak dostal šanci Říčka. „Byly to nervy celý zápas. Bylo to furt 1:0 a takové zápasy jsou na psychiku těžký, jsou i fyzicky náročný. Pak jsme dali dva góly do prázdné brány, což je skvělý. Ten závěr jsme potom už podrželi, takže obrovské dík klukům do kabiny,“ zhodnotil v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou pardubický trenér Marek Zadina.

Matej Paulovič gólem do prázdné brány pojistil Pardubicím druhou semifinálovou výhru. Jak svou střelu hodnotí? „Viděl jsem, že tam je trochu prostoru. Ani jsem to nedával na bránu, snažil jsem se to dostat ven z pásma. To, že to padlo do brány, tak to byla náhoda,“ přiznal.

„Včera tomu něco chybělo, dneska taky. Nenašli jsme bohužel cestu a jednoduchost v útočném pásmu na zakončení. Domácí dnes byli dobří ve svém předbrankovém prostoru. Čekají nás náročné dny, kdy se budeme připravovat tak, abychom byli lepší než tato dvě prohraná utkání,“ uvedl litvínovský trenér Karel Mlejnek.

HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
20. Vondráček (A. Musil, Čerešňák), 59. Paulovič, 60. Poulíček (A. Musil). Rozhodčí: Šír, Vrba – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 10 035. Stav série: 2:0.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, Sedlák, Paulovič – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Říčka – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.
HC Verva Litvínov: Tomek – Jaks, Zīle, Demel, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Koblasa M. Sukeľ, Kirk – Abdul, Jícha, Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME