21.04.2024

Plzeň hrála smírně v Uherském Hradišti

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Fiorentinou remizovali v 29. kole FORTUNA:LIGY na Slovácku 1:1.

Do vedení poslal Západočechy na konci první půle Idjessi Metsoko, v 73. minutě vyrovnal z pokutového kopu Vlastimil Daníček.

Třetí Viktoria nevyhrála třetí z posledních čtyř kol, tým z Uherského Hradiště zase v nejvyšší soutěži nezvítězil pošesté v řadě. Kolo před koncem základní části ale zůstal na šestém místě, které jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

Slovácko navázalo ziskem bodu na podzimní výhru v Plzni 4:1 a s Viktorií neprohrálo v lize počtvrté za sebou. Na vlastním stadionu bodovalo v nejvyšší soutěži po sérii čtyř porážek. Západočeši venku v lize podesáté za sebou neprohráli.

„Dostali jsme se do situace, kdy ani ta atmosféra z hlediska psychiky hráčů nebyla dobrá. To se musíte pak odrazit od maličkostí. Dneska jsme předvedli náznaky hry, úsilí a soudržnosti týmu. Bod jsme si určitě zasloužili, možná to bylo i na víc,“ myslí si trenér Martin Svědík v interview s Davidem Nyčem. A jak reagovali hráči na zprávu, že se trenér s týmem brzy rozloučí?

Plzeň po výhře nad Slavií remizovala na Slovácku. Co říká na utkání trenér Viktorie Miroslav Koubek? „Bod musíme brát, byl to náročný zápas. Tohle bylo to Slovácko, které známe z minulosti. Trošku se klukům na jaře nedařilo, ale dneska za to vzali. Měli jsme s tím velkou práci. Do zápasu jsme se dostávali pomaleji, v druhém poločase jsme mohli některé akce lépe dotáhnout. Cením si toho kompaktního, bojovného a organizovaného výkonu, který jsme podali směrem dozadu. Dopředu nelze zas tak toho tolik vytknout,“ uvedl.

Jak hodnotí utkání se Slováckem plzeňský Matěj Vydra, který se podílel na gólu Metsoka ve 41. minutě? „Škoda, že to nedopadlo vítězně. Vedeme 1:0 a necháme si takhle hloupě nastřelit ruku a dostaneme gól na 1:1 z penalty. Z tohohle pohledu je to zklamání. Bylo to dneska složitější, Slovácko hrálo dobře,“ pochválil soupeře.

1. FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1).
Branky:
73. Daníček z pen. – 41. Metsoko. Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Kotík – Černý. Žluté karty: Hofmann, Daníček – Traoré, Metsoko, Dweh, Červ. Červená karta: 64. Přibyl (trenér brankářů Slovácka). Diváci: 4631.
1. FC Slovácko: Fryšták – Blahút, Hofmann, Břečka, Holzer – Havlík, Daníček – Petržela (64. Kim Sung-pin), Kohút (87. Mihálik), Juroška (87. Sinjavskij) – Vecheta (74. Kvasina). Trenér: Svědík.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Řezník (14. Hranáč), Dweh, Paluska – Havel, Traoré, Kalvach (46. Červ), Souaré (61. Cadu) – Vydra (79. Šulc), Metsoko (61. Kliment), Mosquera. Trenér: Koubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME