27.11.2021

Plzeň nadělila „Bohemce“ půltucet

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně v 16. kole první ligy doma deklasovali 6:0 Bohemians 1905 a v nejvyšší soutěži zvítězili po třech zápasech.

Už v úvodním poločase se trefili Luděk Pernica, Jan Kopic a Jhon Mosquera, po změně stran dokonali debakl „Klokanů“ Pavel Bucha s Janem Sýkorou a střídajícím Joelem Kayambou.

Viktoria poskočila na druhé místo neúplné tabulky o skóre za Slavii, která má k dobru nedělní utkání s posledními Teplicemi. Plzeň v lize dosáhla nejvyšší výhry od loňského prosince, kdy rozdrtila Teplice 7:0.

Pražané venku popáté za sebou nebodovali a jsou dvanáctí. Bohemians vyrovnali nejvyšší porážku v samostatné nejvyšší soutěži, 0:6 už podlehli v Drnovicích v roce 1997.

„Měli jsme dost šancí i dobrou efektivitu. Dlouho jsme nevyhráli, takže takový výsledek jsme potřebovali. Je to vzpruha před Slováckem,“ pochvaloval si spokojený trenér Michal Bílek v rozhovoru s Martinem Kubičíkem.

Kolumbijský záložník Jhon Mosquera se výrazně podepsal pod drtivou výhru Plzně nad Bohemians. Při triumfu 6:0 nahrával na gól Janu Kopicovi a sám se poté prosadil parádním lobem přes vyběhnutého gólmana. „Byla to moje první myšlenka. Měl jsem balon pod kontrolou, podíval jsem se na brankáře. Byl to pěkný gól,“ vrátil se ke svému zásahu ze 36. minuty.

Klokani se museli v západočeské metropoli obejít hned bez několika důležitých hráčů. „Absence Bederky a Vondry se projevila, nebyli jsme vzadu tak pevní. Musíme se s tím ale vyrovnat. Přál bych si, aby alespoň jeden byl příště k dispozici,“ řekl kouč Luděk Klusáček na adresu chybějících obránců. Proč nehrál ani Petr Hronek?


FC Viktoria Plzeň – Bohemians Praha 1905 6:0 (3:0).
Branky:
10. Pernica, 31. Kopic, 36. Mosquera, 62. Bucha, 64. Sýkora, 79. Kayamba. Rozhodčí: Berka – Paták, Antoníček – Machálek. Bez karet. Diváci: 1000 (omezený počet).
Plzeň: Staněk – Havel (71. Kaša), Pernica, Hejda, Sýkora – Bucha (82. Káčer), Kalvach – Kopic, Čermák (60. Šulc), Mosquera (61. Kayamba) – Beauguel (61. Chorý). Trenér: Bílek.
Bohemians: Bačkovský – Bartek, Köstl, Jindřišek, Kovařík (60. Vala) – Ljovin, Květ (88. Ugwu) – Dostál, Novák (76. Vacek), Keita (46. Koubek) – Puškáč (60. Necid). Trenér: Klusáček.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME