24.02.2024

Plzeň přehrála Zlín

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté plzeňské Viktorie ve 22. kole FORTUNA:LIGY doma porazili Zlín 3:0, v nejvyšší soutěži neprohráli poosmé za sebou, z toho pošesté zvítězili, a upevnili si třetí místo. Dvě branky dal po změně stran Pavel Šulc, jenž s 11 góly poskočil do čela tabulky střelců. Ve 20. minutě otevřel skóre Jhon Mosquera.

Viktoria si na čtvrté Slovácko v neúplné tabulce vytvořila už desetibodový náskok, ale tým z Uherského Hradiště má k dobru nedělní zápas s vedoucím obhájcem titulu Spartou. Zlínští nebodovali po dvou kolech a zůstali na 14. příčce.

Plzeňští v nejvyšší soutěži zdolali „Ševce“ posedmé za sebou, doma vyhráli teprve druhý z posledních pěti ligových duelů, ale Zlín před svými fanoušky porazili posedmé za sebou. Zlínští venku prohráli počtvrté v řadě a mimo svůj stadion získali pouze pět z celkových 18 bodů v ligové sezoně.

„Důležité vítězství, které jsme potřebovali pro upevnění místa v tabulce. Zlín přispěl k dobrému fotbalu, ocenil bych, že hrál otevřeně, sympatický výkon. Byl to zápas nahoru a dolů,“ chválil kouč Miroslav Koubek soupeře. A proč se na konci zlobil? I to prozradil v interview s Denisou Doležalovou.

Pavel Šulc vstřelil Zlínu před domácím publikem hned dva góly. „Jsem za to hrozně rád, chtěl jsem dát góla konečně i doma. U první branky mě to trefilo, jen jsem nastavil nohu. Teď se to ke mně ve vápně odráží, mám štěstí, je to super,“ těší střelce, který už má na kontě jedenáct branek.

Zlín podal v Plzni sympatický výkon, ale odvezl si prohru 0:3. Jak to viděl kouč Bronislav Červenka? „Snažili jsme se hrát aktivně, soupeř má samozřejmě obrovskou kvalitu. Výsledek mrzí, ale nemůžu říct, že se kluci nesnažili. Makali, jen to bylo trošku sterilní,“ hodnotil.

FC Viktoria Plzeň – FC Zlín 3:0 (1:0).
Branky:
48. a 87. Šulc, 20. Mosquera. Rozhodčí: Berka – Vlček, Novák – Starý. Žluté karty: Kalvach, Cadu, Koubek (trenér) – Bužek, Červenka (trenér). Diváci: 9134.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (63. Traoré), Cadu – Šulc (89. Sýkora), Mosquera (63. Vydra) – Chorý (89. Kliment). Trenér: Koubek.
FC Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Černín, Čelůstka (70. Pidro) – Bužek, Janetzký (59. Nombil) – Vukadinovič (59. Načkebija), Slončík, Bartošák (70. Schánělec) – Ikugar (78. Fantiš). Trenér: Červenka.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME