08.04.2023

Plzeň v bláznivém duelu přehrála Jablonec

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně ve 26. kole FORTUNA:LIGY udolali po obratu Jablonec 3:2 a v nejvyšší soutěži zvítězili po čtyřech zápasech.

Po dvou gólech v dramatické přestřelce dali hostující Matěj Polidar a domácí náhradník Matěj Vydra. Viktoria z třetího místa neúplné tabulky ztrácí čtyři body na první Slavii i druhou Spartu, ale oba pražské týmy mají nedělní utkání k dobru. Jablonec prohrál po pěti kolech a je osmý.

Úřadující mistry poslal do vedení Jan Sýkora v nastaveném čase prvního poločasu. Mezi 66. a 74. minutou otočil skóre jablonecký Polidar, ale poté vstřelil dvě branky také střídající Vydra, který v rozmezí 77. a 82. minuty dokonal obrat Západočechů. Ti v utkání navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci.

„První půle byla velmi dobrá, bohužel jsme nedali druhý gól. Když ho nevstřelíme, tak trochu znervózníme. Měli jsme pak výpadek, ale bylo vidět, že chceme vyhrát. Klobouk dolů, že jsme to otočili,“ oddechl si plzeňský kouč Michal Bílek v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Matěj Vydra šel proti Jablonci do hry až po šedesáté minutě, i za půlhodinu na hřišti se ale stihl stát jednou z nejvýraznějších postav duelu. Dvěma brankami zařídil plzeňský obrat a výhru 3:2. „Možná to bude správný impuls k tomu, abychom udělali nějakou sérii,“ doufal zkušený útočník. Jak viděl obě své gólové situace? A proč přirovnal Tomáše Chorého k Troyi Deeneymu?

„V prvním poločase to nebylo dobré, druhá půle byla úplně o něčem jiném. Otočili jsme to, měli jsme na výhru, ale posadili jsme je na koně vlastními nesmysly,“ litoval David Horejš, trenér Jablonce.

FC Viktoria Plzeň – FK Jablonec 3:2 (1:0).
Branky:
77. a 82. Vydra, 45.+3 Sýkora – 66. a 74. Polidar. Rozhodčí: Orel – Caletka, Ratajová – Batík. Bez karet. Diváci: 8309.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Holík, Hejda, Pernica (73. Jemelka), Havel – Kalvach, Bucha – Sýkora (73. Kopic), Vlkanova (63. Vydra), Mosquera (90.+2 Pilař) – Chorý (73. Durosinmi). Trenér: Bílek.
FK Jablonec: Hanuš – Martinec, Král, Heidenreich – Souček, Považanec (88. Ikaunieks), Hübschman, Polidar – Černák (83. Surzyn), Chramosta (61. Patrák) – Sejk. Trenér: Horejš

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME