01.07.2024

První fotbalová liga změnila název i identitu

Chance Liga

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Česká nejvyšší fotbalová soutěž je nově Chance Liga. Místo Fortuny je titulárním partnerem obou profesionálních soutěží jiná sázková společnost Chance. Ligová fotbalová asociace (LFA) dnes v souvislosti s tím zveřejnila nová loga, barvy, znělku či fonty. Dominantními barvami nejvyšší soutěže s oficiálním názvem Chance Liga jsou výrazná limetková a tmavě modrá.

„Český profesionální fotbal v posledních měsících prožívá skvělé období a boom v zájmu. S příchodem Chance do pozice generálního partnera chceme tento trend ještě akcelerovat. Jsme přesvědčeni, že díky spolupráci s takto silným partnerem se nám podaří prestiž a úroveň Chance Ligy a Chance Národní Ligy opět výrazně posunout,“ řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Sázková společnost Chance se v dubnu stala vítězem výběrového řízení na generální partnerství pro první a druhou fotbalovou ligu na pět nadcházejících sezon. Od nového ročníku bude vyplácet českému fotbalu každoročně částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun.

Český fotbal prožil druhý úspěšný tendr během několika měsíců. Během toho prvního na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství bude český profesionální fotbal od sezony 2024/2025 pracovat s částkou blížící se 700 milionům korun.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME