04.02.2024

Slavia ovládla generálku, Zlaté Moravce porazila 4:1

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

V poměrně jednoznačnou záležitost proměnili fotbalisté Slavie své závěrečné přípravné utkání před jarní části této sezony. Nad FC ViOn Zlaté Moravce vedli už v poločase 3:0, nakonec jej porazila 4:1.

Slávisté zakončili zimní přípravu bez porážky s bilancí čtyř vítězství a remízy. Do jarní části první ligy vstoupí za týden domácím zápasem proti Jablonci.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík vysvětlil změnu soupeře pro generálku a jak „sešívaní“ i tímto zápasem pomáhají Ukrajině. A co návrat Davida Zimy? „Zájemců o něj bylo víc a nakonec to byl on, kdo rozhodl. Vidí ve Slavii příležitost hrát, vrátit se do základu, věří trenérům a chce zabojovat o základní sestavu na Euru. Viděl to pro svůj sportovní rozvoj jako číslo jedna,“ prozradil v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem. A co příchod Jindřicha Staňka a další zimní posily?

Jak se cítí po návratu do sešívaného dresu David Zima? „Byl to krásný pocit se znovu vrátit domů. Zvládl bych asi i více minut. Jsem ale rád že jsem si po delší době osahal zápasový trávník. Doufám, že jsem předvedl maximum toho, co jsem mohl,“ usmíval se po výhře Slavie v generálce s FC ViOn Zlaté Moravce.

SK Slavia Praha – FC ViOn Zlaté Moravce 4:1 (3:0).
Branky:
20. Provod, 23. Chytil, 27. Jurečka, 74. Schranz – 80. Kuzma. Žluté karty: Douděra – Tabatadze. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Machač. Diváci: 6214.
SK Slavia Praha: Mandous – Masopust (59. Zima), Ogbu (59. Vlček), Bořil (59. Tomič) – Douděra (59. Schranz), Ševčík (59. Jurásek), Oscar (59. van Buren), Zmrzlý (68. Diouf) – Provod (59. Zafeiris), Jurečka (59. Tijani) – Chytil (59. Tecl). Trenér: Trpišovský.
FC ViOn Zlaré Moravce: Lukáč – Majdan, Dramé (46. Kuzma), Nagy, Jinjolava (69. Nonikashvili), Duga, Balič, Brenkus (59. Čonka), Tabatadze, Mondek (Švec, Balaj (46. Sula). Trenér: Hipp.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME