30.03.2024

Slavia vyhrála v Uherském Hradišti a vede ligu

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 26. kole FORTUNA:LIGY na Slovácku 3:1 a v v neúplné tabulce se dostali do čela o dva body před Spartu, jež má k dobru nedělní duel v Českých Budějovicích.

Pražané prohráli jediný z posledních 29 ligových zápasů a v nejvyšší soutěži ve 12 utkáních po sobě bodovali. Slovácko doma v lize počtvrté za sebou prohrálo a před vlastním publikem na jaře ještě nebodovalo. Přesto zůstává v tabulce čtvrté.

Skóre otevřel po půlhodině hry Lukáš Provod, na což odpověděl ve 40. minutě Filip Vecheta vyrovnáním. O výhře hostů rozhodl na přelomu poločasů dvěma brankami Václav Jurečka. Druhá z nich byla z penalty a vynesla ho do čela tabulky kanonýrů s 15 trefami, čímž přeskočil plzeňského Pavla Šulce.

Slavia v lize se Slováckem podesáté po sobě neprohrála, z toho podeváté zvítězila. Venku v nejvyšší soutěži jako jediná ve 13 zápasech této sezony ještě nenašla přemožitele a s 31 body je tam nejlepším celkem.

Slavia si připsala za výhru 3:1 na Slovácku tři body a posunula se tak na prozatímní první místo v tabulce. „Jsme rádi, že jsme to zvládli. Chtěl bych poděkovat lidem, protože dneska přijeli ve velkém počtu. Je důležitý mít takovou podporu v takto důležitém zápase. Hodně nám to pomohlo,“ chválil fanoušky trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Davidem Nyčem.

Cenu pro hráče utkání si za svůj výkon proti Slovácku odnesl Václav Jurečka, který dvěma góly pomohl Slavii k výhře. „Jsem rád, že se mi zadařilo, a že jsem pomohl týmu. Není lehké si odsud odvést tři body, takže jsme rádi, že jsme to dneska zvládli. Věděli jsme, že to tu bude těžké. Pomohly nám dva nádherný šťastný góly. Musíme na to navázat doma s Bohemkou a naplno bodovat,“ má jasno.

Trápení Slovácka v jarní části sezony pokračuje, se Slavií prohrálo 1:3. „Je to velká škoda, protože jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Mělo to intenzitu, byly tam i situace, které měly kvalitu. Ale bylo to podobné jako utkání se Spartou. Rozhodují tam důležité okamžiky a hlouposti, které my uděláme. Zkušený tým jako jsme my by měl za stavu 1:1 vydržet a nedostat gól,“ zhodnotil utkání trenér Martin Svědík. Co podle něj týmu nyní nejvíc chybí?

1. FC Slovácko – Slavia Praha 1:3 (1:2).
Branky:
40. Vecheta – 44. a 56. z pen. Jurečka, 29. Provod. Rozhodčí: Rouček – Vlček, Machač – Radina. Žluté karty: Trávník, Daníček, Reinberk, KIm Sung-pin – Jurečka, Wallem. Diváci: 8000 (vyprodáno).
1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Hofmann, Blahút – Trávník (71. Kim Sung-pin), Havlík, Kohút (62. Cicilia) – Petržela (62. Sinjavskij), Vecheta (71. Kvasina), Juroška (85. Mihálik). Trenér: Svědík.
SK Slavia Praha: Staněk – Douděra (84. Tomič), Ogbu, Vlček, Zmrzlý – Ševčík (76. Oscar), Holeš – Provod, Jurečka (76. Zafeiris), Wallem (87. Jurásek) – Chytil (87. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME